Porsche pregătește o versiune electrică pentru Panamera: platformă nouă și sistem de 800 de volți

de Tiberiu Safta
Luni, 05.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații noi, Porsche se pregătește să lanseze o nouă versiune pur electrică pentru Panamera. Viitorul model va fi bazat pe o platformă nouă, care se va regăsi și la viitoarea generație Taycan.

Porsche Panamera va avea o nouă versiune electrică în viitorul apropiat. Informațiile au fost redate de către publicația britanică Autocar, care precizează că viitorul Panamera electric va fi bazat pe o platformă nouă.

Mai exact, este vorba despre platforma SSP Sport (Scalable Systems Platform), care este dezvoltată de către constructorul german. Noua arhitectură va permite o podea amplasată foarte jos în mașină, mulțumită unui acumulator care va fi foarte subțire, potrivit Autocar.

De asemenea, viitorul Panamera electric va fi vândut alături de versiunile cu motoare convenționale și hibride. Versiunea electrică va împărtăși platforma SSP Sport cu viitoarea generație Porsche Taycan, programată să debuteze abia în 2027.

Și nu este singura. Deoarece noua platformă va fi și baza unui viitor SUV electric cu 7 locuri, care va fi lansat la jumătatea deceniului curent.

Din informațiile existente, viitorul Panamera electric va avea dimensiuni similare cu versiunea alungită vândută în China.

De asemenea, va avea un sistem de 800 de volți și ar putea fi oferit cu una sau două motoare electrice.

Actuala generație Porsche Panamera a debutat în 2016. Potrivit publicației, modelul de lux urmează să primească un facelift în 2023.

via Autocar

Comentarii (1)

  • "Porsche Panamera va avea o nouă versiune electrică în viitorul apropiat."
    Cum ar putea Porsche Panamera sa aiba o NOUA versiune electrica in conditiile in care niciuna dintre variantele vandute in trecut / in prezent nu a fost / nu este electrica?
    PS: Cand ai de gand sa corectezi tampenia care spune ca "in total, doar 500 de exemplare Audi RS6 C6 au fost construite"?
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru