Porsche pregătește o versiune plug-in hybrid pentru Cayenne Coupe: noua variantă va debuta în cursul anului curent

de Cornel Șocariciu
Luni, 20.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Porsche Cayenne Coupe va primi și o versiune plug-in hybrid. Cel mai probabil, sistemul de propulsie va fi preluat de pe varianta Cayenne E-Hybrid, model care oferă 462 CP și o autonomie în modul electric de până la 44 de kilometri.

La începutul acestui an, Porsche a prezentat noul Cayenne Coupe. SUV-ul pregătit de constructorul german a debutat pe piață cu două motorizări: varianta de bază este oferită cu motorul pe benzină de 3.0 litri cu 340 CP, iar versiunea Turbo mizează pe serviciile propulsorului V8 de 4.0 litri cu 550 CP.

În urmă cu doar câteva zile, Porsche a introdus în gama de motorizări și versiunea Cayenne S Coupe (foto). Aceasta este echipată cu motorul V6 de 2.9 litri de 440 CP. Conform unor informații oferite de unul dintre oficialii Porsche, până la finalul anului curent, Cayenne Coupe va putea fi comandat și într-o versiune cu sistem de propulsie plug-in hybrid.

"Vom extinde treptat gama de motorizări disponibilă pe Cayenne Coupe. Pentru anul acesta vom pregăti și o versiune cu sistem hibrid de propulsie", a declarat unul dintre oficialii Porsche în cadrul unui eveniment desfășurat în Austria.

Deși reprezentantul constructorului german nu a oferit detalii suplimentare despre viitorul sistem hibrid, există șanse mari ca acesta să fie preluat de pe Cayenne E-Hybrid.

În acest caz, sistemul plug-in hybrid este alcătuit dintr-un motor V6 pe benzină de 3.0 litri și un motor electric. În total, Cayenne E-Hybrid oferă 462 CP și 700 Nm.

Bateria oferită pe SUV-ul german are o capacitate de 14.1 kWh, iar în cazul lui Cayenne E-Hybrid, energia înmagazinată de acumulator promite o autonomie în modul electric de până la 44 de kilometri.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru