Porsche prezintă Vision GT, un concept creat special pentru jocul Gran Turismo 7

de Tiberiu Safta
Luni, 06.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german a dezvăluit imagini cu Vision GT, un concept digital, creat special pentru jocul video Gran Turismo 7. Mașina a fost creată și la scară reală, iar design-ul său ne sugerează cum ar putea arăta viitoarele modele electrice Porsche.

De câțiva ani, mai mulți producători de automobile, precum Mercedes, McLaren, Jaguar, Lamborghini și chiar Volkswagen, au creat câteva concepte digitale pentru jocurile din seria Gran Turismo. Acum, Porsche a dezvăluit imagini cu noul lor concept electric, numit Vision GT. Mașina va fi inclusă în Gran Turismo 7, joc video creat de Polyphony Digital. Acesta va fi lansat în 4 martie pentru consolele Playstation 4 și Playstation 5.

Porsche Vision GT devine, astfel, primul automobil din istoria companiei din Stuttgart creat special pentru un joc video. De multe ori, conceptele Vision GT au un design futurist care nu se va regăsi vreodată pe o mașină de serie, iar mașinile nu există în realitate. Însă, Porsche a creat conceptul Vision GT și la scară reală, iar aspectul său este mai apropiat de o mașină exotică din lumea reală. Prin conceptul Vision GT, Porsche ne oferă un indiciu cu privire la viitoarele sale mașini electrice.

De altfel, directorul de design exterior, Peter Varga a spus despre mașină că: “Porsche Vision Gran Turismo este mai mult decât o fantezie de gaming.

Este o înfățișare realistă a viitorului care ne va ajuta la dezvoltarea [mașinilor electrice] în anii următori.”.

Porsche Vision GT a fost creat de o echipă de oameni care a crescut cu jocurile din seria Gran Turismo. Principalul obiectiv al acestora a fost crearea unei mașini de dimensiuni mici, ușoare și eficiente. Astfel, Porsche dorește să demonstreze tot ce poate fi realizat cu tehnologie de ultimă generație și un tren de rulare electric. Lipsa unui motor termic îi oferă lui Porsche Vision GT un aspect de mașină cu motor amplasat central și cu un profil foarte coborât.

Mașina este confecționată din fibră de carbon și titaniu. Caroseria sculptată are mai multe elemente desenate în scop aerodinamic. Unele dintre acestea, precum striațiile din spatele roților, sunt preluate de pe concepte precum Mission R, iar farurile și stopurile LED cu grafică sunt preluate chiar de pe modele de serie. Spoiler-ul spate este amplasat deasupra stopurilor și are și un rol de barieră aerodinamică atunci când este acționată frâna.

La interior se regăsesc două scaune care oferă o poziție foarte joasă pentru șofer și pasager.

Volanul are forma unei manșe de avion și este, alături de scaune, îmbrăcat în alcantara. Instrumentarul de bord este transparent și se bazează pe tehnologia HUD. Varianta virtuală a mașinii va avea un instrumentar mai futurist, în stilul unei holograme.

Porsche nu a oferit detalii tehnice despre Vision GT. Cel mai probabil acestea vor fi dezvăluite odată cu lansarea lui Gran Turismo 7 în data de 4 martie 2022. Mașina va putea fi condusă în lumea virtuală de cei care vor cumpăra jocul, alături de celelalte concepte Vision GT dezvăluite de alte mărci.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru