Porsche se gândește la un model Cayenne Coupe: competiție pentru BMW X6 și Mercedez GLE Coupe

de Petre Barac, Foto: Porsche
Joi, 14.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche ia în calcul să dezvolte o versiune coupe pentru Cayenne ca parte a strategiei de extindere a gamei de SUV-uri.

A treia generație a modelului Cayenne ar urma să primească o versiune coupe care să concureze cu BMW X6 și Mercedes GLE Coupe, dar constructorul din Stuttgart nu a luat încă o decizie în acest sens.

“Analizăm diferite segmente de piață și aceasta (varianta Cayenne Coupe) ar putea fi o opțiune în viitor. Deocamdată nu am luat nicio decizie. Trebuie să ne mai gândim și să discutăm și cu clienții”, a spus Oliver Blume, șeful Porsche.

Un posibil Porsche Cayenne Coupe este confirmat și de șeful de design al companiei care susține că un astfel de proiect există, dar că nu a fost luată o hotărâre până acum.

“Ca departament de design, venim mereu cu propuneri. Este cea mai atractivă parte a jobului, atunci când ți se cere să vii cu idei noi fără să fii limitat de buget. Pentru fiecare model avem multe idei, dar trebuie să existe și un plan de business”, a declarat Michael Mauer.

Constructorul german are tot timpul și liniștea necesare să dezvolte modele viitoare.

Datele financiare arată că vânzările Porsche s-au triplat, de la 75.000 de unități în 2009 la 237.000 de unități în 2016.

Oficialii companiei au spus că Porsche nu va fi niciodată un brand de volum, iar o creștere anuală de 5% ar fi suficient de sănătoasă.

Via Autocar

 

Comentarii (1)

  • Adrian C
    Citez ,, Oficialii companiei au spus că Porsche nu va fi niciodată un brand de volum'' am incheiat citatul.

    E decizia lor si ii felicit ca tin la exclusivitatea marcii. Oricum s-au ,,spurcat'' cu suv-uri Macan si Cayenne si Porsche nu mai e exclusivist cum era cand aceste doua modele nu erau produse. De asta treaba cu volumul nu prea mai conteaza acum atata timp cat tin pretul ridicat si pastreaza calitatea tipica Porsche.
    Eu inca astept sa vad doua modele noi si anume un concurent pt. Maserati Ghibli adica o masina de clasa mare si un suv compact concurent pt. Jaguar E Pace care din pct. meu de vedere le-ar aduce o garamada de clienti noi si un profit urias. + ca nu strica imaginea marcii cu nimic. Sunt sigur ca pe viitor vor veni si ele.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru