Porsche se reîntoarce în clasa LMP1 de la Le Mans

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 30.06.2011
Porsche, cea mai de succes marcă în Le Mans, a decis să se întoarcă în celebra competiţie din 2014. Aceştia vor alerga cu un prototip LMP1.

Porsche, constructorul cu cele mai multe victorii din Le Mans, a confirmat că se va întoarce în 2014 cu un prototip pentru clasa LMP1. Constructorul german are 15 ani de la ultima participare la clasa "prototip" din Le Mans, dar noua creaţie ar putea să se înfrunte chiar cu "fraţii" de la Audi. Cei de la Porsche sunt încrezători în şansele lor, iar rezultatele obţinute în baza modelului 911 GT3 R Hybrid ne arată că marca nu a rămas în urmă cu nimic în ceea ce priveşte tehnologia şi aplicarea acesteia în motorsport.

"Motorsportul a fost întotdeauna o parte esenţială a mărcii Porsche. Pentru noi a fost doar o chestiune de timp până să ne întoarcem cu o echipă de fabrică în liga de top a curselor. Succesul Porsche în Le Mans este neegalat. Vrem să continuam tradiţia cu cea de-a 17-a victorie.", a declarat Matthias Muller, Preşedintele Consiliului Executiv al Porsche AG.

Ultima victorie Porsche în Le Mans cu o maşină de uzină a fost în 1998, când au concurat cu un Porsche 911 GT1. Inginerii Porsche din Weissach au fost la curent cu toate noutăţile din motorsport graţie colaborării cu echipa Penske Racing din SUA, colaborare care a durat din 2006 până în 2008.

"Suntem primii care utilizează un motor de competiţie care poate atinge turaţii înalte, are injecţie directă şi stabileşte noi standarde în performanţă şi eficienţă.

Recent, odată cu apariţia lui 911 GT3 R Hybrid, am adoptat o nouă tehnologie de propulsie pentru competiţii şi am obţinut reduceri semnificative în consumul de carburant", a declarat Wolfgang Hatz, Membru al Consiliului pentru Cercetare şi Dezvoltare la Porsche AG.

Via | Porsche

Comentarii (6)

  • Audi in F1
    Deci 2014 sau 2015 va fi si anul in care Audi va intra in F1. Era si cazul ca Audi sa faca pasul asta, deoarece numai in F1 isi poate contura o imagine de marca si mai buna. Deabia astept!
    6 2
  • daca si audi
    intra in F1, ma uit cred la juma' de pluton, e.g. ferrari, mclaren, sau mai putin de jumatate.

    Honda, ferrari, bmw, toyota, astia sunt motoristi si constructori adevarati.

    audi sa ramana la diesele urile lor si la farurile cu led-uri, nu au ce cauta in f1, s-au trezit si ei acuma ca hop si noi.

    Faza e ca vw face masini plictisitoare de aia intra in wrc, audi are nevoie de f1? oricum o marca boooring si asta, imi iau un fiat 500 si sunt mai cool ca audi, ferrari honda, renault, ford constructori care au fost ani de zile in f1.

    Audi e o marca slaba, nu exceleaza la nimic.

    Ferrari, fiat, toyota, honda, nissan toate exceleaza la cate ceva, si ar mai fi.
    0 6
  • @paul
    "Ferrari, fiat, toyota, honda, nissan toate exceleaza la cate ceva, si ar mai fi." -> exceleaza la ce?
    cand ai condus ultima data un audi?
    si ai condus toate masinile de care vorbesti mai sus ca sa faci comparatie?
    fiecare masina are plusurile sale.
    un om cand isi ia o masina o ia dupa necesitatile lui (aici apare si marketingul si puterea de convingere a celui care vinde masina) nu dupa necesitatile colegilor de pe forumuri. si atat timp cat audi inca se vinde inseamna ca sunt oameni care in urma testelor au preferat sa aleaga audi asa cum este el "prost si urat"..
    PS. Nu fac reclama la nici o marca, in principiu simpatizez Japonezele si Corenele, dar te plictisesti cand fezi atatea comentarii pe forumuri ca VAG este nashpa, ca BMW ii prost, nu mai zic de Dacia.
    2 0
  • audi pusese conditia motoarelor cu 4 cilindri pt a intra in F1! odata cu renuntarea acestora de a intra in F1 s-a mers pe varianta de 6 cilindri! a ca... ar fi bine sa intre audi in F1 dar ... putin probabil...
    0 0
  • @ dany
    In proportie de 99,99 % Audi va intra in F1 in 2014
    Tinand cont ca din 2014 vor debuta in F1 noile motoare V6 turbo de 1.6 L si Porsche si-a anuntat ( coincidenta sau nu ) revenirea in Le Mans în clasa LMP1 tot in 2014, este aproape o certitudine ca Audi va intra in F1 in 2014 . VW Group nu are nici un interes sa aibe în clasa LMP1 doua marci din portofoliul sau . Iar tinand cont ca vom avea noi motoare ( V6 Turbo de 1.6 L ) se va vedea si care constructor care va fi prezent in F1 in 2014 ( foarte probabil va intra Hyundai si va reveni Honda ) va avea cel mai bun motor . Tinand cont ca Renault se va retrage din F1 in 2013, foarte probabil cei de la Red Bull vor trece la Audi, tinand cont de legaturile foarte stranse dintre patronul Red Bull si cei din conducerea VW Group .
    2 0
  • @ paul
    Audi
    Azi, Bloomberg a prezentat un articol interesant despre Audi si planurile sale de viitor ( http://www.bloomberg.com/news/2011-06-30/audi-s-310-000-convertible-supercar-targets-ferrari-to-outshine-bmw-cars.html ) . Enjoy !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru