Porsche Taycan bate recordul lui Tesla Model S Plaid pe Nürburgring

de Tiberiu Safta
Miercuri, 03.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O nouă versiune mai puternică a lui Porsche Taycan a bătut timpul lui Tesla Model S Plaid pe Nürburgring. Noul model electric al germanilor a stabilit un timp mai bun cu 17 secunde față de modelul american.

Porsche Taycan urmează să primească o versiune și mai puternică în acest an. Până la momentul lansării, care va avea loc mai târziu, noua versiune a modelului de performanță electric a fost testată pe circuitul Nürburgring, acolo unde a bătut un record mai vechi pentru mașinile electrice.

Mai exact, noua versiune a lui Taycan a parcurs un tur pe circuit în 7 minute și 7 secunde. Cu acest timp, Porsche Taycan este acum mai rapid cu 17 secunde față de Tesla Model S Plaid, care a deținut în trecut recordul pentru cea mai rapidă mașină electrică de serie pe acest circuit.

Alături de asta, noua versiune a lui Taycan este mai rapidă cu 26 de secunde față de Taycan Turbo S și doar cu două secunde mai lentă decât Rimac Nevera, cea mai rapidă mașină electrică de serie pe Nürburgring.

Porsche nu a dezvăluit mai multe detalii despre noua versiune a lui Taycan. Constructorul german va lansa un clip oficial cu acest tur în martie, atunci când vom afla mai multe informații despre noua versiune a modelului electric.

Potrivit informațiilor neoficiale, noua versiune ar putea fi botezată Taycan Turbo GT și ar avea 3 motoare electrice care dezvoltă la un loc circa 1000 de cai putere.

via Porsche

Comentarii (2)

  • oricine
    Un articol tip abureală totală de secol 21. Acum campion absolut este Taican care a detronat Tesla dar este mai lent ca Rimac. Minciuna este rege. Că acest Taican nu este de serie dar ar putea fi , că Rimac a doborât nșpe recorduri dar Tesla avea titlul de cea mai rapidă mașină de serie care a fost detronată de un Taican tunat artizanal dar electric ( deci poate fi considerat de serie -foarte scurtă de o bucată) și care i se adaugă nume de Turbo Gt pentru fraierii care nu știu că turbo vine de la o turbină ce bagă mai mult aer la un motor termic . Curat murdar dar mai mult dement.
    3 0
  • Mircea Badea
    o masina cu 2 usi, sport si extratunata unicat bate un sedan..asa ceva...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru