Porsche va lansa un înlocuitor electric pentru 718 Cayman în 2025. Versiune hibridă pentru 911, confirmată

de Tiberiu Safta
Sambata, 19.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că va lansa un nou model electric în 2025, care va înlocui actualul 718 Cayman. Constructorul german a mai confirmat că pregătește și o versiune hibridă pentru consacratul 911.

În cadrul unei conferințe anuale cu privire la ce este pregătit pentru viitor, Porsche a anunțat că va lansa un nou model pur electric în 2025. Noua mașină va înlocui actualul 718 Cayman/Boxster și, din primele informații, va fi inspirat după conceptul Mission R, prezentat anul trecut.

Până acum nu se cunosc foarte multe detalii despre viitorul model. Tot ce se știe este că acesta va fi bazat pe o nouă platformă dedicată vehiculelor electrice și va avea tracțiune integrală. Conceptul Mission R a fost prezentat ca o mașină de curse electrică, ce dezvoltă 1088 de cai putere. Evident, eventualul model de serie nu va beneficia de o asemenea performanță.

Pe lângă noul model electric, Porsche a confirmat că emblematicul 911 va primi o versiune hibridă în viitorul apropiat. Astfel, modelul 911 nu va fi electrificat, cel puțin până la sfârșitul deceniului. Noul 911 hibrid va prelua câteva tehnologii și inovații de la prototipul 919 Hybrid, care a concurat în Campionatul Mondial de Anduranță din 2014 până în 2017.

La conferință au mai fost făcute și alte anunțuri importante de către Oliver Blume, șeful Porsche.

Până în 2025, constructorul din Zuffenhausen își dorește ca jumătate din vânzări să fie reprezentate de mașini electrice. Până în 2030, Porsche țintește ca numărul vânzărilor de modele electrice să ajungă la 80%.

De asemenea, viitorul Macan va fi electric și va fi lansat în 2023. Noul SUV va fi bazat pe platforma PPE, dezvoltată împreună cu Audi, iar modelul se află, deja, în faza de testare. La fel ca Taycan, noul Macan va beneficia de o arhitectură de 800 de volți care va permite o capacitate de încărcare de până la 350 de kilowați. Actualul Macan va rămâne în producție până în 2024.

Porsche va dezvolta și propria sa rețea de stații de încărcare electrice, precum Tesla. În încheiere, 911 va fi ultimul model din istorie care va fi oferit cu motoare termice înainte de a deveni electric, după 2030.

via Porsche

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    se va electrifica mai repede de atat..

    cum sa duci la lacul ala o mizerie dizal sa imputi locul?! evident ca trebuie cu electrica..

    ar trebui sa devina integrala/tractiune spate dintr-un buton, dupa cum are chef soferul. hai ca e simplu la electrice asta.
    2 9
  • @mircea badea
    La electrice e atat de simplu ca poti pune cate un motor electric pe fiecare roata.
    Si ai cuplu maxim instant.
    Si nu put.
    Si nu zgarie pe creier cu galagia.
    Si multe alte avantaje, ca daca nu ar fi, nu s-ar orienta toti la astea.
    Mai greu e pe la romani, ca ei sunt ultimii la electrificare, primii la accidente rutiere si cu Bucuresti, capitala in care stai cel mai mult in trafic imputit.
    Dar de altfel se considera cei mai destepti.
    2 5
  • Seriff
    @Mircea Badea, electricele nu sunt eco, se polueaza la greu pentru producerea lor, nu e nimic eco la ele, sunt scumpe, sunt grele, consuma curent in 300 km cat un apartament de 3 camere in 2 saptamani, nu e nimic ECO la asta, mai ales ca acel curent stim toti cum se produce, plus ca sunt inutile, la drum lung sunt praf, se duce imediat bateria, dureaza mult sa le incarci, sunt doar niste masinute de oras pentru cine sta la casa si are inca o masina termica, s-au facut 1000 de teste, s-au scris 1000 de articole inclusiv aici pe AM, au mai multe dezavantaje decat avantaje.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru