Porsche va opri temporar comenzile pentru toate modelele din gamă: nemții trebuie să-și adapteze mașinile la noul standard de poluare WLTP

de Petre Barac
Vineri, 18.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche va întrerupe temporar comenzile pentru toate modelele sale, întrucât acestea trebuie adaptate și testate astfel încât să respecte noul standard de poluare WLTP, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Introducerea noului test WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) în locul testului NEDC (New European Driving Cycle) are efecte negative asupra unor constructori. Evaluarea este acum mai dură și mai apropiată de situațiile întâlnite în realitate, astfel că unele modele nu mai respectă cerințele pentru a putea fi comercializate.

Într-o astfel de situație se află și cei de la Porsche, care vor opri temporar comenzile pentru toate modelele din gamă, după cum a declarat un purtător de cuvânt al constructorului.

“Această procedură este una de durată, iar unele modele ar putea să nu fie pregătite până la începutul lunii septembrie. Am mărit stocurile pentru fiecare model ca să micșorăm impactul avut de întreruperea comenzilor,” a spus oficialul Porsche.

Inginerii nemți vor fi nevoiți să implementeze mai multe filtre de particule pentru ca motoarele Porsche să treacă testul WLTP, însă procedura tehnică este dificilă, motiv pentru care și intervalul de timp necesar operațiunii este unul lung.

Ulterior, toate modelele vizate vor trece prin noi teste care să arate nivelul emisiilor și al consumului de carburant.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Germania
    Un soft si se rezolva!
    8 1
  • avand in vedere ca : RDE step 2 (with a NOx conformity factor of 1.0 plus an error margin of 0.5) will apply in January 2020 for new types and then from January 2021 for all types.

    va dati seama ce afumatori de dieseluri se vand acum noi?!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru