Porsche vrea să construiască o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Germania

de Paul Cosma
Luni, 26.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche are planuri pentru construcția unei uzine de baterii pentru mașini electrice pe teritoriul Germaniei, potrivit declarațiilor făcute de CEO-ul Oliver Blume.

Producătorii auto europeni vor să-și reducă dependența de furnizorii asiatici când vine vorba de anumite componente necesare vehiculelor cu emisii zero. 

Șeful Porsche spune că bateriile sunt o tehnologie-cheie pe care industria auto germană trebuie să o dețină, conform unui interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. 

“Porsche vrea să joace un rol de pionier în acest domeniu,” a declarat Blume, subliniind că Porsche va construi o fabrică de baterii pentru mașini electrice în orașul Tübingen, în sud-vestul Germaniei. 

Grupul Volkswagen plănuiește cel puțin 6 astfel de uzine la nivel european, precum și îmbunătățirea infrastructurii de încărcare pentru vehiculele electrice

Via Reuters

Comentarii (7)

  • inexorabil
    În optica mea, cel puţin, fotografia aferentă articolului este mai mult decât sugestivă. Pare că tocmai clanul Porsche şi-ar ţine în mâini propria lor emblemă şi ar dialoga cu ea: “Îţi mulţumim din toată inima pentru tot ce-ai reprezentat în atâtea decenii glorioase, dar nu te supăra: ia du-te tu în PM (nota mea: Periferia Modernităţii). Hai, că prea miroşi a putoare fosilă! De fapt, te atingem cu mănuşi, ca să nu contaminezi adorabilele comandamente New Age.
    Heil Ökofaschismus!”.
    9 5
  • Seriff
    Corect, bine zis, isi bat joc de istorie, de traditie, cine isi ia Porsche electric, unele masini gen Mustang, Corvette etc clar nu au ce cauta cu motor electric sub capota, cine isi cumpara asa ceva vrea sa auda sunetul motorului, al evacuarii, masinile electrice sunt strict pentru oras si UBER, atat, in rest nu merita, la drum lung sunt, au fost si vor fi INUTILE, astept pensatii cu glezne goale sa ma contrazica.
    11 4
  • exista un trend pe AM si are si cativa promoteri, deobicei in cuplu sa-si sustina obsesiile: scuipatul cu vantul din fata
    4 5
  • inexorabil
    Absolut just, Mafănelul nostru inestimabil. Da’ ia confesează-te la taica părintele: atunci când ieşi cu o fată, ea cade pe spate captivată de acest limbaj “condimentat” al tău? Sau exclamă: “Cool, man! Ce frumos inovezi în limba română” ? Rezultând o romgleză exclusiv fănelistică, imposibil de identificat în spaţiu (sau ultima treaptă a cunoaşterii – ah, este cale lungă de parcurs până acolo: Univers, Multivers, Metavers, Xenovers, Omnivers, Alfavers, Omegavers şi, cu voia dvs., terminus: Fanelvers).

    Ştiu, aidoma lui Băse, şi mie îmi plac glumele mele. Tocmai pentru că sunt perfect, doamnă, hă-hă-hă.
    9 3
  • Edikkk
    De ce nu aţi rămas la televizoare cu tub catodic de sticlă ?

    Sau la Nokia 3310 ?

    Dacă tot nu vă plac electrice
    5 7
  • inexorabil
    Supermanikkk de pe planeta Kryptonikkk, iarăşi fabulezi, bre, cu ochii deschişi despre “progres” ? Aceste maşini (poftim, fără ghilimele ironice!) au apărut cam odată cu cele tributare carburanţilor. Ai auzit de Flocken Elektrowagen (1888) ? – recunosc că-mi place sonoritatea denumirii :D
    Geneza lor nu s-a tradus nicidecum ca “alternativă de necesitate la motoarele cu ardere internă”, ci ca pur amor al artei, în duhul butadei “Se poate şi aşa”. După mai bine de un secol însă, s-au aşternut pe drum presupusele şi cântatele de menestrelii politici urgenţe ecologico-climaterice şi atunci s-au scos de la naftalină atât etosul, cât şi patosul “progresului”, obişnuita şi discreta baterie auto trezindu-se, din sistem auxiliar, ditamai vedeta vremurilor “versatile”. Aidoma conţopistului de primărie propulsat în fotoliul de primar.

    În schimb, progresul real (dar admis cu amar…) se înregistrează doar în sectorul…tehnologiei electronice.

    Cum se manifestă Mafănikkk deseori? “Pfff…penibil”.
    7 1
  • Seriff
    EDIKK, comparatia ta cu telefoanele nu are nici o logica, practic compari mere cu pere, tehnologia e facuta sa iti usureze viata nu sa ti-o complice, pe scurt termica vs electrica: la termica alimentezi de oriunde in 2 minute, ai autonomie imensa indiferent de viteza de rulare, pretul de acihizitie este decent.
    La electrica: autonomie ridicola, daca mergi mai tare scade drastic, problema lipsei statiilor, ai nevoie sa cauti statii pe aplicatie, ai nevoie de aplicatie pentru fiecare statie in parte, ai nevoie de bani pe fiecare cont al aplicatiei, exista riscul sa nu mearga statia cand ajungi acolo, sau sa fie ocupata, timpii de incarcare oricum sunt mari.
    Asa ca orice om normal prefera o termica, de ce? Pentru ca totul e mai simplu si mai rapid si fara bataie de cap.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru