Predecesorul gamei EQ: 30 de ani de la prezentarea unui prototip electric bazat pe modelul Mercedes-Benz 190

de Cornel Șocariciu
Luni, 04.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În urmă cu 30 de ani, Mercedes-Benz a prezentat un prototip electric dezvoltat pe baza modelului 190. Nemții au realizat câteva exemplare de test pe care le-au introudus într-un program special în Rugen. Unul dintre prototipuri a reușit să parcurgă 100.000 de kilometri într-un singur an.

În prezent, din ce în ce mai mulți producători investesc în dezvoltarea unor modele electrice. Mercedes-Benz face parte din această categorie, iar familia de modele electrice EQ va crește considerabil în următoarea perioadă.

Dar primii pași pe care producătorul german i-a făcut în această direcție au început în urmă cu 30 de ani. În cadrul Târgului de tehnologie de la Hanovra din 1990, Mercedes-Benz lansa un prototip electric dezvoltat pornind de la modelul de serie 190. 

Un an mai târziu, producătorul german a prezentat 190E Elektro, o versiune îmbunătățită a primului prototip. Noul concept avea două motoare electrice, câte unul pe fiecare roată de pe puntea spate, iar puterea totală generată era de 44 CP.

Motoarele electrice era alimentate de la un acumulator cu sodiu-clorură de nichel, iar nemții au integrat și un sistem pentru recuperarea energiei la frânare. Spre deosebire de o versiune echipată cu motor cu ardere internă, varianta electrică 190E Elektro era mai grea cu 200 de kilograme.

Între 1992 și 1996, zece astfel de exemplare au fost produse manual și trimise în Rugen pentru o serie de teste în condiții normale.

Conform oficialilor germani, o parte dintre unitățile trimise pentru teste erau echipate cu transmisii manuale.

Mercedes-Benz spune că nu au fost înregistrate probleme în timpul testelor, iar unul dintre exemplare a reușit să parcurgă 100.000 de kilometri într-un singur an.

Comentarii (3)

  • si autonomia...110Km

    100.000km/an

    1000 incarcari/an

    3 incarcari/zi

    Dar asta era demuult tare, in negura istoriei, pe cand fanul skoda si fanul Diesel inca nici nu se nascusera
    9 5
  • Nu au fost inregistrate probleme in timpul testelor in afara de faptul ca atunci cand iti era lumea mai draga se termina bacteria si trebuia sa astepti pana a doua zi sa se incarce.
    3 6
  • Stiu ca e tare tarziu pentru link-ul asta, dar abia astazi l-au postat cei de la Top Gear :):)

    https://www.topgear.com/car-news/electric/eight-evs-you-never-knew-existed#1

    Deci Mercedes n-a fost singurul cu state vechi de plata in istoria masinilor electrice. BMW are si el chiar doua intrari in articolul de mai sus :) In 30-40 de ani s-a dublat cel putin autonomia masinilor electrice iar timpul de incarcare s-a scurtat enorm. Deci se poate.

    Eu sunt foarte increzator ca daca nu apare alta metoda de mobilitate intre timp, bateriile vor evolua mai departe. Vor fi tot mai compacte, fiabile, si mai usor de produs.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru