Preferințele clienților pentru mașini în 2019 la nivel global: 39% dintre ei au ales caroserii albe

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Sambata, 18.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La nivel global, 39% dintre șoferi au cumpărat anul trecut mașini cu caroserie albă, iar pe pozițiile următoare în top sunt negru, gri și argintiu. Albastru a fost ales de 9% dintre clienți, iar roșu de 7%.

Divizia de Lacuri și Vopsele a producătorului german BASF a realizat un studiu cu privire la culorile preferate de cei care au cumpărat mașini pe parcursul anului 2019.

Atât la nivel global, cât și la nivelul fiecărei regiuni majore, cei mai mulți proprietari au ales mașini cu caroserie albă. În total, 39% dintre mașinile produse la nivel global în 2019 au avut caroserie albă, în timp următoarele poziții au fost ocupate de negru, gri și argintiu cu o cotă cumulată similară: 39%.

Pe poziția a cincea s-a clasat albastru cu 9% dintre opțiunile clienților, în timp ce 7% dintre mașini au avut diverse nuanțe de roșu.

Pe continentul european, popularitatea albului este în ușoară scădere, iar anul trecut s-a oprit la 33%, însă rămâne cea mai populară nuanță în rândul clienților. Cea mai mare ascensiune este înregistrată de gri, care a ajuns la o cotă de piață de 20% în 2019.

Albastrul este și pentru europeni pe locul cinci, însă de data aceasta cu 11%, în timp ce bejul a înregistrat un progres major și a ajuns la 2%.

"Nevoia de a avea în jur suprafețe mai delicate și mai accesibile are ca rezultat popularitatea tot mai mare a spațiilor de culoare bej, dar acesta trebuie să fie într-o nuanţă modernă și atrăgătoare pentru a putea fi acceptat de utilizatorul final", a explicat Mark Gutjahr, șeful diviziei europene Automotive Color Design din cadrul BASF.

Via BASF

Comentarii (14)

  • mircea badea
    cum sa-ti cumperi masina alba?! te simti copoi sau atat de eco esti?
    5 13
  • @badea
    O cumpara asa pt ca la majoritatea marcilor albul e gratuit. Nimic mai mult
    15 0
  • Edikkk
    Multe maşini de firmă aleg culoarea albă, pentru că pot să aplice logo şi alte înscrisuri

    Apoi vorbim şi de lumea arabă, australiană unde este foarte cald, care preferă maşinile albe
    18 0
  • Albul era gratuit la fel ca negru. Multe brand uri sesizeaza optiunea clientilor si percep bani acum pentru nonculoarea alb
    9 0
  • Ce prost poti sa fi sa iti cumperi masina alba in loc sa o personalizezi cu culori vii. Totusi nu gasesti si tu 300 de euro in plus sa dai pe o culoare vie.
    3 17
  • @skoda
    Ce om poti fii daca intri doar sa jignesti, chiar simtim nevoia de a arunca gratuit mizerie?!? Parca caracteristica neamului era ospitalitatea, omenia, nu nemernicia...Ce-i cu voi ''skoda''? :((
    7 0
  • petrusian
    s-a demonstrat experimental ca albul este culoarea cea mai vizibila,iar statistic, masina alba are cele mai putine accidente.
    10 2
  • Clique
    Alb fiindcă este gratis, la majoritatea mărcilor de ceva vreme. Simplu.
    3 0
  • Edikkk
    E frumos şi albul, dar şi eu ca dl Skoda prefer culori puternice, pline de viaţă.
    5 1
  • Adrian
    @Edikkkkkkkkkkk
    Tu nu esti un om normal, in nici un caz nu esti un exemplu.
    1 2
  • Elvira
    De ce as da bani in plus pentru culoarea masinii? Mi se pare o cheltuiala inutila, chiar daca nu e foarte mare. Probabil la fel, gandesc foarte multi care au ales culoarea alba, care este gratuita.
    6 2
  • mircea badea
    ma astept sa fie imbracati tot in alb tot timpul, ca arabii. :)
    3 1
  • Tot aud pe unii ca culoarea alba este aleasa pt ca este gratuita, ca trebuie sa fii pr0st sa-ti cumperi masina alba in loc sa o personalizezi cu culori vii... bla, bla, bla....

    Insa la Audi de exemplu pt modelele RS exista culoarea alba mata care costa chiar si 5800 ‎€. Asta voua vi se pare gratuita??

    Nu orice culoare alba este gratuita. Exista culoarea alba metalizata care costa ceva bani in plus, pe urma exista cea perlata care de asemenea costa ceva bani, e 1000+ ‎€, sau nu in ultimul rand, cea mata, care e cea mai scumpa, adica costa cateva mii de ‎€.
    Deci, mai documentati-va, nu e chiar asa cum credeti/ziceti voi.

    Si in alte ordine de idei, culoarea alba arata foarte bine pe masini, mai ales una metalizata, sa nu mai zic de cea mata,
    3 3
  • Dar totusi nu mai este de mult gratis albul la toti producatorii, chiar si cei de volum ,Conteaza si aspectul practic al intretinerii. La noi este inevitabil sa nu iei in calcul ca o masina alba trebuie spalata saptamanal indiferent de vremea de afara ( asta daca tii la aspect, nu este obligatoriu ) ,drept urmare multe persoane se feresc sa-si ia pe alb indiferent daca este gratis sau ceva mai ieftina optiunea . Dar in rest , albul este o culoare foarte practica , chiar daca mie personal nu-mi place .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru