Pregătiri pentru Dakar: Peugeot a lansat noul 3008DKR Maxi

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Joi, 29.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot se pregătește pentru Dakar 2018. Francezii au lansat versiunea 3008DKR Maxi, iar primul test oficial va avea loc în cadrul Silk Way Rally. Loeb este cel desemnat de echipă să furnizeze informațiile esențiale.

Raliul Dakar este cea mai dură competiție de acest tip, iar constructorii care s-au implicat în ultima perioadă nu vor să fie luați prin surprindere. De aceea, Peugeot, constructorul care a reușit să câștige în 2016 și 2017 a lansat noua mașină dedicată evenimentului din 2018.

Peugeot 3008DKR Maxi este o versiune îmbunătățită a vechiului 2017 3008DKR. Din primele informații, modelul este acum mai lat cu 20 de centimetri, iar suspensia a suferit o serie de modificări importante. Toate aceste îmbunătățiri au fost făcute pentru o mai bună dinamică și stabilitate.

În prezent, inginerii din cadrul Peugeot Sport încă lucrează la finalizarea proiectului 3008DKR Maxi. Primul test oficial cu noua versiune va avea loc în cadrul Silk Way Rally. Competiția se desfășoară în intervalul 7 - 22 iulie, iar la volanul mașinii se va afla Sebastien Loeb.

Urmareste Automarket
Constructorul francez i-a înscris în Silk Way Rally și pe Stephane Peterhansel și Cyril Despres, însă aceștia din urmă vor beneficia de serviciile vehicului 3008DKR.
Carlos Sainz este cel care a ajutat enorm la dezvoltarea noului model, iar acesta va completa echipa Peugeot în Raliul Dakar 2018.

"Imediat după ce am trecut de finișul Dakar din ianuarie am și început să dezvoltăm noua versiune a modelului 3008DKR. Modificările aduse mașinii îmbunătățesc stabilitatea și performanța. Datele colectate în urma Silk Way Rally ne vor ajuta să finalizăm specificațiile pentru mașina de anul viitor din Dakar", a declarat Bruno Famin, director Peugeot Sport.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru