PREMIERĂ: Conceptul Daciei Bigster, surprins pe străzile din Praga

de Alexandru Monenciu
Vineri, 04.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul Daciei Bigster a fost suprins pe străzile din capitala Cehiei. Din câte se pare, mașina le-a fost prezentată dealerilor într-un cadru foarte restrâns.

Constructorul de la Mioveni lucrează la un SUV care să fie poziționat în gamă deasupra lui Duster. Numele său este Bigster, iar conceptul a fost prezentat oficial la începutul anului trecut. Versiunea de serie, potrivit Dacia, nu va fi foarte diferită de acesta.

Prototipul a putut fi studiat doar în imagini, fiind păstrat într-un mare secret. Până acum, când a fost fotografiat pe străzile din Praga.

Potrivit publicațiilor auto din Cehia, prototipul Daciei Bigster le-a fost prezentat dealerilor într-un cadru foarte retrâns, unde pozatul a fost strict interzis. Mașina a fost, însă, surprinsă pe stradă, în puținele minute cât a stat descoperită.

Noul Bigster va debuta în 2025 și, până în acest moment, se știe că va fi oferit exclusiv cu propulsoare electrificate de până la 280 de cai putere. SUV-ul producătorului de la Mioveni va avea o lungime de 4.6 metri și va putea găzdui până la 7 pasageri.

via auto.cz

Comentarii (15)

  • Destul de ciudat faptul că a fost prezentată dealerilor, culmea, din Cehia, care nu este cine-știe-ce piață pentru Dacia, cu trei ani înainte de debut. Și, la fel de ciudat faptul că o lași fără camuflaj în plină stradă, când încă este în toiul testelor. Probabil este vreo strategie de marketing, altfel nu-mi explic să fie scăpări atât de grosolane...
    34 5
  • Ma asteptam s-o prinda in poza la Titu,Mioveni sau Pitesti. Dar lasa ca le aratam noi lor,noua Skoda Superb o sa apara prima oara necamuflata pe strazile din Rahova sau Ferentari!
    29 3
  • Cum peshtii mei se lanseaza in 2025 si deja o prezinta dealerilor??? "Nu face sens", ca sa parafrazez prostii de pe FB...
    30 3
  • Nu-i rău prototipul, deși putea păstra mecla mai digerabilă a conceptului.
    Pare culmea pătrățismului plasticos și mai mic de 4,60 m, dar e posibil să fie doar o impresie influențată de vlăjganul din poză.

    Cu limitările de viteză previzibile nu mai contează oricum aerodinamica, iar succesul altor designuri colțoase (G-Klasse, Jimny) i-a convins probabil pe francezi să exagereze stilul ”rugged”.
    Concluzie: se va vinde f. bine, cât timp nu-i vreo transhumanță invazivă de la poli a ursuleților. :-)
    37 137
  • Am citit articolul si m-am amuzat. Ca aproape de fiecare data. Bigster-ul, "pastrat intr-un mare secret"? Nu stiu ce sa zic, acest material video (si nu numai) sustine contrariul: https://www.youtube.com/watch?v=rRt5LtuYzOY
    Apoi, ce mare branza ca a fost surprins "fără pic de camuflaj"? Oricum stie toata lumea cum arata - vezi inclusiv filmul de mai sus.
    Intr-un final, as vrea sa vad si eu unde (si cand) a zis Dacia ca Bigster debuteaza in 2025. Mersi.
    PS: Chiar crede cineva ca vreo Dacie va avea vreodata, ca sa nu mai spun ca Automarket zice ca acest lucru se va intampla in urmatorii ~3 ani, 280 de cai putere?
    15 4
  • Flavius
    Numai mie mi se pare ca e PREA MICA? E O FARSA!
    13 6
  • Flavius
    Duster are o inaltime de 1.68m.Asa zisul BIg Duster din poza abia ajunge la umarul individului din poza-aproximativ1.50.Un Sandero clasic are1.55. E FACATURA!
    12 7
  • Bănuiesc ca au vrut sa verifice potențialul designului!
    Nu cred ca avea rotile din fotografie par mai mari de 20inch .
    Mie nu-mi place!
    12 5
  • inexorabil
    Ei, aşa da! Fake sau nu, parcă seamănă a iniţierea a ceea ce trebuie: e-dulapuri autonome hărăzite uneltelor de muncă, pardon, sacilor cu cartofi umani.

    Ooo, desigur, e-băieţii cu ochi albaştri au lansat deja comenzi. Nu, Mafănele? Nu, Electrikkk?
    Ah, scuze, voi aşteptaţi ID. Buzz-u’. C-aşa-i de bonton instituţional şi ca să avem ce vedea “cool” şi “fără prejudecăţi” (vă citez) pe sub Arcul de Triumf, la parada de Ziua Naţională.
    Patria ante omnia (“a priori” s-o credeţi voi).

    PS. Da, (aceiaşi) băieţi, ştiu: aţi auzit că “aristocratele” englezeşti vor comuta şi ele pe e-psihoză şi na! normal că tânjiţi şi voi, dar n-or să vă permită tocmai ăi cu carbasanu’ enorm (şi scumpi teribil la vedere) pe care îi (tot) slugăriţi şi cărora le vor fi livrate prompt splendorile respective. Păi ce să vă fac, tati, dacă, desfăcându-le voi capacul de la borcanul cu miere, aveţi impresia că veţi putea măcar să lingeţi gâtul borcanului (şi încă pe dinafară).
    20 22
  • Totuși este ceva în neregulă, Sandero Stepway are 1587 mm înălțime, ori asta, presupunând că tipul ăla are 1,80, nu este cu mai mult de 10 cm mai înaltă, deci cam cât un Duster care are 1693 mm.
    15 4
  • superba, nu mi vine sa cred ca este o dacia
    17 45
  • netam-nissan
    Găliganu din imagine pare cu un cap peste chelbosu din spate deci are cam 1,90 m.
    Jantele da, au cel puțin 20 inci dar asta-i harneala de luat okiu cu concepturile.
    În rest mă mir că vecinu meu dl Kiro a încasat numai 82 de palme roșii.
    Mai cu energie băieți că puteți și mai aveți până la recordu de 232 parcă.
    12 3
  • Poi nu e Dacia… este Renault!!! Știm cam ce am reușit noi cu Dacia.
    9 1
  • Phobos
    Nu sunt mare pecialist in foto/video, dar mie imi pare poza photoshop-ata. Cam are iz de fake news
    4 2
  • @Phobos
    Eu as vrea sa vad o poza cu un cumparator de Dacie de 50 k EUR. O inramez si o pun pe soclul de la gard, pilonul economiei romanesti. Vorbesc de cumparator.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru