Presa britanică: Mini pregătește un nou model electric și un SUV mai mare decât Countryman

de Paul Cosma
Luni, 12.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Până în 2025, Mini va lansa un nou model electric, dar și un SUV mai mare decât actualul Countryman, potrivit informațiilor apărute în presa britanică.

În conformitate cu noua strategie a grupului BMW, MINI va fi transformat într-un brand 100% electric cel târziu la începutul următorului deceniu. Ultimul Mini cu motor “tradițional” ar urma să fie lansat în 2025. 

Surse din cadrul BMW susțin că Mini pregătește o serie de noutăți la nivelul gamei de modele. Astfel, între 2022 și 2025, brandul va lansa un nou model electric de oraș, un SUV mai mare decât Countryman și un MPV electric, conform publicației Autocar. 

Pe listă se află și un hot hatch electric, pentru care Mini a dezvăluit un teaser în luna martie. 

Până în 2027, vânzările Mini ar urma să fie asigurate de mașinile electrice în proporție de 50%. După 2030, BMW vrea ca Mini să comercializeze doar vehicule 100% electrice.

În prezent, singurul Mini electric (Cooper SE) este produs la Oxford. Din 2023, Mini Countryman va primi o versiune electrică, producția urmând să fie realizată la uzina din Leipzig. 

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru