Presa franceză: șeful Seat, Luca de Meo, este favorit să devină noul CEO de la Renault

de Paul Cosma
Duminica, 17.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Seat, italianul Luca de Meo, este principalul favorit să devină noul CEO de la Renault, conform informațiilor apărute în două publicații franceze. Pe lista favoriților pentru același post se mai află și Didier Leroy, “numărul doi” din Toyota.

Renault se află în căutarea unui CEO permanent, iar guvernul francez a spus că, în acest caz, “experiența în redresarea unei companii este mai importantă decât naționalitatea”.

În acest context, presa franceză a speculat pe marginea potențialilor candidați pentru această poziție.

Principalul favorit să devină noul CEO de la Renault este italianul Luca de Meo, șeful Seat, potrivit informațiilor apărute în Le Figaro și Les Echos, care citează surse apropiate de situație.

Pe lista favoriților se mai află și francezul Didier Leroy, “numărul doi” din Toyota. Atât de Meo, cât și Leroy au respins informațiile, spunând că nu acordă atenție acestor zvonuri și că se concentrează pe munca lor de la Seat, respectiv Toyota.

Un alt favorit ar fi și Patrick Koller, CEO-ul Faurecia, însă compania franceză a refuzat să comenteze informațiile neoficiale.

Nu trebuie exclusă din discuție nici Clotilde Delbos, actualul CEO interimar Renault, care ar fi aplicat pentru a rămâne în funcție pentru un mandat întreg, conform informațiilor Reuters.

Executivul francez, ce deține 15% din acțiunile Renault, are un rol decisiv în numirea noului CEO de la Renault.

Surse guvernamentale au spus recent că noul CEO va fi, cel mai probabil, o persoană din afara companiei și un “non-francez”.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru