Presa germană: Daimler vrea să grăbească lansările unor modele electrice

de Paul Cosma
Joi, 17.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler vrea să accelereze lansările unor modele electrice, al căror debut pe piață era programat în perioada 2024-2025, potrivit informațiilor neoficiale apărute în presa germană.

În luna martie, Daimler anunța accelerarea tranziției către mașinile electrice, după un început “pozitiv” de 2021, însă fără să dezvăluie obiective concrete privind noile sale planuri. 

Grupul german se așteaptă la un an productiv, după ce a doua jumătate a lui 2020 a însemnat o redresare a vânzărilor, în special cu ajutorul pieței chineze. 

În 2019, Daimler estima că vehiculele electrice și cele hibride vor reprezenta circa 50% din vânzări până în 2030.  

“Vrem să accelerăm electrificarea portofoliului de produse. Scopul nostru este să atingem obiectivul cât mai rapid,” declara recent Ola Källenius, șeful Daimler.  

Publicația germană Manager Magazin susține că Daimler vrea să grăbească lansările unor modele electrice, care erau programate în intervalul 2024-2025. Acele modele ar urma să apară pe piață cu un an mai devreme, în timp ce versiunile lor cu combustie internă ar urma să fie scoase din calcul. 

Potrivit jurnaliștilor germani, șeful Daimler va face un anunț în acest sens înainte de vacanța de vară.

Reprezentanții companiei au refuzat să comenteze informațiile neoficiale. 

Via Reuters

Comentarii (15)

  • Ce face? Cum asa?
    Alo la romani se aude ce fac si limitatii astia?
    O fi stire sau studiu ONG?
    Hai mai dati o cheie la diesel V10 5.0 TDI, ca atat va duce minutes.
    6 15
  • @Mihaita
    Schimba medicatia! Vezi ca 5.0 Tdi l-au scos astia pe piata doar pentru romani,in alta parte a lumii nu s-a vandut!
    10 7
  • El s-a vandut, dar acum altii scapa de ele pentru ca stiu ce produc, doar romanii sunt mai inteligenti si se dau smecheri cu ele.
    Cam asta ar fi mica diferenta.
    Toti zic electrice, romanul e mai inteligent si zice hai diesel...
    La orice stire cu electrice sunt unii mai inteligenti care se baga ei repede si stiu ca nu sunt bune, ei avand diesel, desigur.
    4 14
  • @Mihaita
    Asa e,Mișule,nu se mai vand alea de 5000 ci alea de 4000cmc acum.Tot pentru romani,da?
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Audi_Q8
    9 4
  • @mihai - comentariile tale arată cât de limitat ești în gândire. Tu compari nivelul financiar vestic cu cel al românilor?! Oare câte procente din Parcul auto autohton are cilindreea peste 3000 și cât or avea cei din vest? Oare VW&co or fi scos motoarele astea bazându-se pe vânzările din România?
    9 6
  • Edikkk
    Uite că Mercedes se grăbeşte în a produce maşini full electrice.

    Presiunea Tesla şi Audi se simte. În scăderea vânzărilor, în special în SUA.
    4 8
  • Si romanul sarac de ce comenteaza la electrice? Ce il f.te pe el grija daca in afara de un diesel obosit nu isi permite? Pai fratica, stai dreak in banca ta si mananca-ti shaorma cu de toate si mai baga de 10lei la pompa.

    Mai apare un copchil ca Sheriff si isi da el cu parerea ca pe nimeni nu inteseaza electricele de parca el e vocea Boborului. S-au ridicat ruptii in c..r, ce sa-ti mai vorbesc.
    8 7
  • Atata timp cat Sheriff plateste subventia la electrice din taxele si impozitele care i se iau,are tot dreptul sa comenteze cat are el chef.
    11 3
  • Seriff
    Eu nu as fi deloc impotriva masinilor electrice, daca nu ar fi nimeni impotriva masinilor termice, normal ar fi ca oamenii sa isi cumpere ce doresc, in functie de nevoile si de bugetul ficaruia bineanteles, dar nu se poate fiindca s-au trezit niste comunisti pensati ca ii deranjeaza pe ei mirosul de noxe de la masini, in rest de la fabrici, uzine, vapoare, avioane, etc nu ii deranjeaza.
    9 3
  • @Seriff
    eu ti-am mai explicat dar vad ca esti greu de cap: poti sa mergi cu fumigena ta prin padure, pe camp, pe ce coclauri vrei, dar nu in orase, unde traiesc oameni. o electica nu otraveste aerul acolo unde traiesc oameni. vapoare si avioane pana acum n-am vazut pe la fereastra mea, in schimb garla de cazane fumegatoare conduse de toti ruptii-n cur carora le e lene sa faca cativa pasi pe jos
    3 7
  • @09:37
    Daca ar fi destept sheriff si-ar lua electrica din banii pe care (cica) ii plateste ca taxe si impozite. Dar nu e.

    Ia-te de mana cu el tatraurs, si iubiti-va cat vreti pe la articolele cu termice.
    2 7
  • bai astia de mai sus. Va tot otravesc masinile astea prin orase unde traiesc oameni de 100 de ani incoace si voi numai acum v-ati dat seama?! Banuiesc ca aveti cel putin un mort prin familie de la noxele astea.
    Criminale rau motoarele astea. Stau plamanii de copilasi pe sfoara la spital precum caracatitele la uscat pe malul marii Egee...
    Hai fa pasi acum, pe jos.
    13 2
  • Seriff
    Prietene si eu traiesc in oras, unde e poluare, dar nu de la masini, e de la fabrici, uzine, gunoaie, santiere, arderi de deseuri (vezi cazul ECO BURN) si tot asa, masinile electrice nu o sa te salveze de poluare, iar masina mea am luat-o de noua si respecta normele de poluare care erau atunci.
    De ce sa renunt la ea? Ca vor 2-3 pensati sa fie masini electrice? uite nu renunt.
    11 3
  • iata ca unele popoare incep saa se trezeasca la realitate:

    https://evz.ro/degringolada-in-guvernul-din-elvetia-cetatenii-au-votat-impotriva-unor-legi-importante.html

    Deci sunt elvetienii inapoiati?
    2 0
  • Intrebare
    @Seriff. Tu traiesti in oras sau ai adapost in groapa de gunoi a orasului?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru