Daimler: “Vrem să accelerăm tranziția către mașinile electrice”

de Paul Cosma
Miercuri, 31.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler anunță accelerarea tranziției către mașinile electrice, după un început “pozitiv” de 2021, însă fără să dezvăluie obiective concrete privind noile sale planuri.

2021 este un an aglomerat în ceea ce privește lansările de modele electrice în gama Mercedes. Noul sedan electric EQS va fi prezentat în 15 aprilie, în timp ce EQB și EQE vor fi prezentate și ele în lunile următoare. 

Grupul Daimler se așteaptă la un an productiv, după ce a doua jumătate a lui 2020 a însemnat o redresare a vânzărilor, în special cu ajutorul pieței chineze.

Nemții au comunicat că-și doresc să grăbească procesul de electrificare a portofoliului, însă nu au oferit informații concrete în acest sens. 

În 2019, Daimler estima că vehiculele electrice și cele hibride vor reprezenta circa 50% din vânzări până în 2030. 

“Vrem să accelerăm electrificarea portofoliului de produse. Scopul nostru este să atingem obiectivul cât mai rapid,” a declarat Ola Källenius, șeful Daimler. 

Întrebat care sunt noile obiective ale companiei privind electrificarea, Källenius a răspuns că acestea depind de mai mulți factori, printre care și infrastructura de încărcare pentru mașinile electrice

În februarie, Daimler a anunțat schimbări majore la nivel structural.

Grupul va fi împărțit în două entități diferite și independente: Mercedes-Benz și Daimler Truck, cea din urmă fiind pregătită pentru listarea la bursă. Ulterior, Daimler va prelua numele Mercedes-Benz. 

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Între a zice şi a face, este o mare distanţă.

    Germanii cu papagalu, Tesla cu făcutul.

    Germanilor le i-au ani să facă o maşină electrică, celor de la Tesla crează iterații noi în fiecare lună! dacă nu trimestru!
    2 12
  • @Edikk
    Pai normal mai. Unii fac masini si altii iteratii. Doar nu te astepti sa le ia acelasi timp.
    Legat de articol. Care-i fata si care-i spatele la masina din poza?
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru