Feedback

Presa japoneză: Toyota a început să folosească aceleași baterii pe care Panasonic le furnizează către Tesla

de Paul Cosma
Vineri, 13.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a început să folosească aceleași baterii pe care Panasonic le furnizează către Tesla, potrivit unor surse citate de presa japoneză. Bateriile echipează modele plug-in hybrid precum Corolla și Levin pentru piața din China.

Modele plug-in hybrid precum Corolla și Levin (pentru piața din China) sunt echipate cu baterii pe care Toyota le-a contractat de la Panasonic. Aceleași baterii sunt furnizate și către Tesla, potrivit unor surse din companie, citate de presa din Japonia.

Sursele spun că bateriile cilindrice au aceleași dimensiuni, însă compoziția este diferită. Oficialii Panasonic și Toyota nu au dorit să comenteze pe marginea subiectului, conform Reuters.

La începutul anului, Toyota și Panasonic au anunțat un joint-venture pentru dezvoltarea bateriilor destinate mașinilor electrice. Toyota are deja parteneriate cu furnizori asiatici precum CATL sau BYD.

Via Reuters

 

Comentarii (2)

 • Toyota foloseste de ani buni baterii prismatice de la Panasonic pe Prius......
  5 1
 • ACE - Craiova
  TOYOTA a cumparat 51 % din actiunile fabricilor PANASONIC de acumulatoare - deci detine fraiele producatorului japonez....care produce - deocamdata - doar baterii tip Li-ion.....

  Concernul TOSHIBA anuntase ca lucreaza intens pentru a produce cat mai curand baterii de acumulatoare tip solid-state.

  Baterii de acumulatoare tip solid-state au intrat deja - e drept, in numar limitat - INCA - in productie de serie.

  Firma producatoare SOLID POWER lucreaza deja cu FORD, BMW s.a. producatori, pentru dezvoltarea acestui tip nou de baterii de acumulatoare - mai rezistente la conditii extreme de temperatura si mai sigure decat cele tip Li-Ion, in cazul evenimentelor nedorite (accidente, explozii, etc.) .

  Vezi:

  https://insideevs.com/news/370240/solid-power-producing-solid-state-batteries/
  10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru