Președintele Renault, despre fuziunea cu FCA: “Nu vor exista concedieri, iar alianța cu Nissan va fi mai puternică”

de Paul Cosma
Joi, 30.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele Renault spune că fuziunea cu Fiat-Chrysler va întări alianța cu Nissan, iar această mutare nu va presupune concedieri ale angajaților. Jean-Dominique Senard este optimist că fuziunea dintre Renault și FCA nu va întâmpina prea multe obstacole.

Renault a confirmat în această săptămână că a primit o propunere concretă de fuziune din partea Alianței Fiat-Chrysler, iar francezii vor lua o decizie în cursul săptămânii viitoare.

Președintele Renault, Jean-Dominique Senard, este cel așteptat să conducă entitatea rezultată în urma fuziunii Renault-FCA. Senard a declarat că această fuziune va fi posibilă “dacă va exista deschidere în acest sens”, dar se arată optimist că acest proces va duce la crearea “primei alianțe globale reale în industria auto”.

Potrivit lui Senard, fuziunea Renault-FCA este văzută ca un lucru pozitiv de către oficialii Nissan și Mitsubishi. Anterior, presa internațională a speculat că influența Nissan și Mitsubishi în cadrul Alianței cu Renault va scădea puternic în cazul unei fuziuni cu Fiat-Chrysler.

Președintele Renault a dat asigurări că fuziunea nu va presupune concedieri ale angajaților și că alianța cu Nissan va fi mai bună.

Potrivit unor surse neoficiale, noul constructor rezultat în urma fuziunii va avea un consiliu de administrație alcătuit din 11 membri, dintre care unul singur va proveni de la Nissan.

În prezent, consiliul de administrație al Alianței Renault-Nissan are patru membri, dintre care doi de la Renault și câte unul de la Nissan și Mitsubishi.

Via Automotive News

Comentarii (3)

 • Interesant aspect (spre ruşinea mea, nu ştiam până acum) : CA al RNM, în număr de patru membri.

  Bun, dar cum se votează? De exemplu, dacă cei doi de la Renault susţin o idee, iar ceilalţi doi, de la “jape”, nu. N-ar fi trebuit să există şi al cincilea, ca să se evite egalitatea de voturi? Eventual să fi provenit de la…Dacia :)

  Păcat că Fusione n-a apucat să-şi vadă visul cu ochii, acela de a deveni nr.1 mondial la vânzări…prin pură magie, hocus-pocus: nu trebuie să faci (recte să vinzi) mare lucru, ci doar să nimereşti alianţa “care trebuie”.
  3 2
 • Dap, prima mare alianţă reală a lumii.

  Renault va avea 2, Fiat 1, Chrysler 1 , Nissan 1, Mitsubishi 1
  4 1
 • @ inexorabil
  Nissan detine 15 % din actiunile Renault, dar acele actiuni nu au drept de vot, prin urmare Nissan nu poate obiecta in vreun fel la deciziile pe care le ia Renault .
  4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru
Descarcă aplicaţia Automarket