Președintele Stellantis dezminte zvonurile cu privire la o fuziune cu Renault

de Tiberiu Safta
Marti, 06.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
John Elkann, președintele Stellantis, a dezmințit zvonurile cu privire la o fuziune cu Grupul Renault. Zvonurile și-au făcut apariția în presa italiană.

În urmă cu câteva zile, publicația italiană Il Messaggero a publicat informații cu privire la o potențială fuziune surpriză între Stellantis și Renault. Zvonurile au fost alimentate în special după ce Ampere, noua divizie de mașini electrice a Grupului Renault, și-a anulat planurile pentru un IPO.

Informațiile apărute în presa italiană au fost acum dezmințite de către John Elkann, președintele Stellantis. Acesta a declarat că "nu există niciun plan luat în considerare cu privire la operațiuni de fuziune cu alți producători."

Grupul Renault a fost slăbit odată cu decizia de a părăsi piața din Rusia ca urmare a invaziei declanșate asupra Ucrainei. Din această cauză, publicația italiană a speculat că guvernul francez, care este cel mai mare acționar al Grupului Renault și care deține și câteva acțiuni la Stellantis, a vrut să vadă dacă este posibilă o fuziune între cei doi producători.

via Reuters

Comentarii (1)

  • Domnul șef de la Renault, nu a fost in „gradina” Stellantis?!
    Eu cred ca se va întâmpla, din cauza expansiunii chineze
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru