Prima imagine a noului Volkswagen Aero B, fratele electric al lui Passat

de Tiberiu Safta
Marti, 15.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat o schiță teaser cu viitorul model electric Aero B. Noul model va fi echivalentul electric al lui Passat, iar lansarea a fost confirmată pentru 2023.

Constructorul german a prezentat o imagine cu schița modelului electric Aero B. Noua mașină de clasă medie va fi, practic, o versiune electrică a lui Passat și va fi bazată pe platforma dedicată MEB.

Din ceea ce se poate vedea la exterior, se remarcă lipsa grilei, care denotă că este o mașină electrică. De asemenea, farurile LED sunt unite printr-o bandă iluminată și împrumută trăsăturile de design văzute la seria de modele ID. Bara din față este sculptată pentru a oferi un design agresiv și dinamic, fiind vizibile două prize de aer amplasate adiacent.

Deocamdată nu se cunosc detalii tehnice despre viitorul Aero B. Este foarte probabil ca numele său să fie schimbat odată cu lansarea oficială, care a fost confirmată pentru 2023. Noul model electric ar putea fi oferit în două variante de caroserie: sedan și liftback.

Chiar dacă Aero B va servi drept alternativa electrică la Passat, cel din urmă model va continua să fie produs și după 2023. Cea de-a noua generație Passat va fi oferită doar în varianta break, după ce sedanul a fost scos din fabricație la începutul acestui an.

Viitorul Passat va primi în continuare propulsoare pe benzină și diesel și va fi construit în Slovacia, la uzina din Bratislava. Acolo este construit și Skoda Superb.

via Motor1

Comentarii (6)

  • Daca nu are motor 2.0 TDI e degeaba.
    Lasand gluma la o parte, e bine ca VAG incearca sa isi spele imaginea patata cu DIESELGATE.
    2 6
  • Mihai, discutam de un gigant auto (cel puțin pentru moment), in consecință cine muncește pe la ei zilele asta nu au nici o legătura cu cei care au creat “minunea” de care spui. Ce a fost știm, ce urmează vom vedea, dar Electricele încă nu cred ca spală nimic. Din contra au antrenat costuri imense de dezvoltare si încă nu s-a terminat spargerea de bani…
    Passat era si încă este prima masina sau singura intr-o familie. Deșii nu sunt fan, mulți chiar foarte mulți oameni si-au făcut treaba cu ele. La acest moment nu exista electrică care sa înlocuiască un pasat diesel din câte știu eu. Un Passat poate tracta si o rulota de 1,2 tone fără problema cel puțin 500 km între plinuri. Așa cum am spus Electricele trebuie promovate acolo unde au sens și nu ar trebui forțate lucrurile dincolo de nivelul tehnologic actual. Nevoile oamenilor nu evoluează așa cu trâmbițează unii pe aici la fel cum au evoluat telefoanele. In mare avem cam aceleași nevoi de baza, luxul si hobby este o alta poveste.
    10 1
  • Dementa totala si la astia cu electricele. Forta ramane TDI nu as renunta in veci la acest motor. Cred ca li se rupe de diselgate cand toti emit peste valorile declarate!
    5 1
  • Întrucât UE a cerut redeschiderea mineritului la cărbuni și repornirea CET-urilor probabil că vom avea și curent electric pentru acest urmaș a lui Passat!
    4 0
  • arpopos, primavara asta cu -14 grade noaptea, ninsori e de la incalzirea globala?
    5 2
  • andrei
    daaa, isi spala pacatele dand termene de livrare imense (care nu sunt din vina lor) pe care insa nu le respecta deloc, ba chiar le dubleaza (asta insa este vina lor pt ca preiau comenzi si cer avans). ori nu mai iei comenzi cu avans, ori te tii de termenele alea oricum imense. cand intrebi in stanga si in dreapta ti se zice ca nu pot sa nu ia comenzi ca "pierd cota de piata". te umfla rasul. adica clientii aia nemultumiti nu iti vor scadea cota de piata?
    pare ca nu mai e nimeni cu capul pe umeri pe acolo. pacat, ca masinile sunt bune.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru