Prima imagine cu Kia XCeed: noul SUV de oraș va fi prezentat oficial în 26 iunie

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a publicat prima imagine cu noul SUV de oraș XCeed, despre care afirmă că reprezintă "o alternativă sportivă la SUV-urile tradiționale". Prezentarea oficială a noului model va avea loc în 26 iunie.

Kia a publicat miercuri prima imagine cu XCeed, un model complet nou pe care îl va prezenta oficial în 26 iunie.

Deși inițial se vehicula că modelul va fi un SUV compact, constructorul sud-coreean menționează că Xceed este un SUV de oraș care va reprezenta "o alternativă sportivă la SUV-urile tradiționale de dimensiuni mai mari".

Imaginea dezvăluie partea laterală a noului Kia XCeed și scoate în evidență o caroserie "care arată ca un coupe", o lungime mare pentru un așa-numit SUV de oraș, dar și formă alungită a farurilor.

De asemenea, Kia menționează în scurtul comunicat de presă că XCeed beneficiază de o gardă la sol ridicată și, în același timp, de o poziție mai joasă a șoldului șoferului la volan, element care oferă o poziție de condus mai sportivă decât în cazul SUV-urilor tradiționale.

În ciuda faptului că înălțimea este mai mică decât în cazul multor SUV-uri tradiționale, Kia afirmă că XCeed va oferi un spațiu interior și pentru bagaje asemănătoare cu cele ale "celor mai vândute SUV-uri".

Pentru moment, Kia nu a oferit detalii despre platforma tehnică a noului XCeed.

Totuși, cu circa trei luni în urmă, oficialii mărcii au confirmat că XCeed va fi disponibil și într-o versiune plug-in hybrid.

Presa internațională speculează deja că sistemul PHEV va fi împrumutat de la Kia Niro PHEV: motor pe benzină de 1.6 litri cuplat la un motor electric de 59 kW (80 CP) pentru un total de 141 de cai putere.

Cu numai o zi în urmă, Kia a anunțat și numele SUV-ului compact pe care îl va prezenta oficial tot la sfârșitul lunii iunie, posibil în aceeași zi cu Kia XCeed. Noul model va purta numele Kia Seltos și va fi bazat pe conceptul Signature prezentat recent la Salonul Auto de la Seul.

Via Kia

Comentarii (6)

  • Daca o sa aiba un portabagaj peste 470 litri o sa fie chiar marfa
    5 4
  • Coreenii sunt pusi pe treaba ,nu gluma ! Au o gama foarte bine pusa la punct . Asta vrea populatia , asta ofera . Si arata binisor rau ! Sincer e cea mai frumoasa silueta din profil de crossover de care imi amintesc dintre marcile de volum. De fapt pare un hatch inaltat. I-as fi spus un Ceed "Active" dar parca e destul de diferit totusi . Cu toate ca banuiesc ca impart aceeasi platforma. Oare un Proceed "Active" mai degraba ?
    @Kiro , zi ceva daca ai ceva info in plus, ca tu esti mai experimentat si pe design si mai informat.
    5 2
  • Cel putin in poza asta nu pare SUV. Pare un soi de Passat Alltrack.
    4 0
  • aici gasiti poze: https://thekoreancarblog.com/2019/05/22/kia-xceed-caught-undisguised-now-in-south-korea/
    2 1
  • merci @kid ! Pare foarte compact totusi , chiar parca mai mic decat Ceed. Din unghiurile spate aduce mai tare cu un Hyundai i30 Fastback mai inaltat. Nu mai pare asa spectaculos ca in poza de mai sus dar ramane interesant totusi.
    1 4
  • carcotasu
    Dar să vedem ce va spune și bățul adevărului despre evacuările acelea
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru