Prima imagine cu o nouă electrică din China: Luxeed este un rival pentru Tesla Model 3

de Tiberiu Safta
Luni, 07.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii au publicat prima imagine oficială cu Luxeed, un nou model electric care să rivalizeze cu Tesla Model 3. Noul model a fost creat de către compania chineză Chery împreună cu Huawei.

Chery, unul dintre cei mai mari producători de automobile din China, și-a unit forțele cu Huawei, producătorul chinez de smartphone-uri. Împreună, cele două companii au creat noul model electric Luxeed, care este dezvăluit într-o primă imagine oficială. Noul model urmează să fie lansat oficial mai târziu în acest an și promite să fie un rival pentru modele electrice consacrate, precum Tesla Model 3.

Noul Luxeed aduce un design fluid al caroseriei, tipic unui sedan electric. Partea frontală este destul de simplă la nivel vizual, cu o bandă LED iluminată care unește cele două faruri rotunde. Bara de protecție este ușor sculptată și prezintă și o mică priză de aer în partea inferioară. Pe plafon este montat un senzor LiDAR, iar modelul primește jante cu spițe duble și mânere integrate în portiere.

Deocamdată, aceasta este singura imagine cu noul model, însă Luxeed vine echipat cu sistemul de operare HarmonyOS 4, dezvoltat de Huawei. Alături de asta, modelul mai primește 12 radare ultrasonice, 11 camere HD, sistemul de conducere inteligent Huawei ADS 2.0 și 3 radare cu unde milimetrice pentru condusul autonom.

Până acum, nu au fost dezvăluite informații oficiale despre propulsorul noului model.

Chiar și așa, zvonurile spun că noul Luxeed ar urma să ofere o autonomie de circa 700 de kilometri. Mai mult, o publicație locală speculează că prețul de pornire al noului Luxeed ar urma să fie undeva în jur de 25.000 de euro. Reiterăm că aceste ultime informații nu au fost confirmate până acum.

via Carscoops

Comentarii (7)

  • Toata lumea e rival tesla, orice neica nimeni startup e rival tesla ... in mintea lor.
    Tesla a dobandit statusul de leader prin rezultate, prin performanta, prin fiabilitate, prin dezvoltarea retelei de incarcare, prin facilitati de tot felul.
    Toti astia vin doar cu basini, si nu fac nimic.
    Ma uitam la ciumpalacii aia de la lucid, care cica reduc preturile.
    Or fi cativa cretini, numarati pe degete, care sa arunce asemenea averi pt un chinezism, dar asta nu inseamna ca e baza.
    Air ar fi avut sanse sa ajunga la preturile pretinse, dupa vreo 10-15 ani de prezenta in piata, cu preturi normale, si sa lanseze un nou model demn de asa nivel. Dar nici atunci, caci e fabricat in china, adica low cost.
    Cand produci ieftini si vinzi scump, faci profit enorm. Si cine castiga? Statul comunist chinez, care e parte la orice firma din china.
    Pai cum adica, te jupuieste chinezu de rand si te jupuieste si statul chinezesc.
    LOL
    Rivalii astia de tesla aparuti ne nicaieri, isi au locul la jumatate de pret fata de "concurentul lor"
    7 14
  • Alinut, si Tesla costa o avere raportat la puterea de cumparare a utilizatorului obisnuit sau chiar a firmelor obisnuite.
    9 2
  • Cât pot să fure chinezii... Este Lucid toată ziua...
    2 12
  • George Simion
    bravo, china! come to us!!
    3 2
  • @pârțuc
    În timpul ăsta "Mașinile electrice Renault „cânta” pe notele lui Jean-Michel Jarre"
    4 0
  • Marcel
    cam slabe sansele sa fie rival Tesla, totusi are mult sa ajunga la asemenea performante. Urmaresc partea asta de masini electrice si pana in momentul de fata nu este un brand sa se apropie de Tesla in ceea ce priveste performanta, fiabilitatea si eficienta... Am vazut porsche , audi, bmw, mercedes, nu e una sa merite banii. Apropo , incep sa apara masini tesla la scolile de soferi. Deschid o paranteza aici(fratele meu face acum scoala de soferi si am vazut ca in chestionarele auto pe chestionareauto.ro au inceput sa apara intrebari din noul cod rudier schimbat lunile astea ).
    2 4
  • Seriff
    @Marcel, ai grija cu fiabilitatea la Tesla, mai documenteaza-te, e plin pe grupurile de posesori de masini ramase in drum si urcate pe platforma.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru