Prima imagine cu viitoarea generație Mercedes-Benz Clasa S: modelul va fi lansat în a doua parte a anului. Versiunea electrică EQS sosește în 2021

de Cornel Șocariciu
Marti, 26.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat prima imagine cu viitoarea generație Clasa S. Vârful de gamă pregătit de constructorul german va fi prezentat în a doua parte a anului și va miza atât pe modificări de ordin estetic, cât și pe îmbunătățiri la interior. În 2021, nemții vor lansa și versiunea electrică EQS.

Mercedes-Benz pregătește o nouă generație Clasa S, iar în ultimele luni, mai multe prototipuri au fost suprinse atât în timpul testelor de pe Nurburtring, cât și în timpul sesiunilor care au avut loc pe drumurile publice.

În cadrul unui interviu pregătit de constructorul german pe noua platformă Meet Mercedes Digital, Ola Kallenius, CEO-ul Daimler, a vorbit despre viitoarea generație Clasa S. Oficialul Daimler spune că noul Clasa S (nume de cod W223) reprezintă un adevărat "tur de forță tehnologic". Totodată, Ola Kallenius menționează că "actualul Clasa S a ridicat standardul, însă viitoarea generație va fi una cu adevărat specială".

În timpul interviului, Mercedes-Benz a publicat și o imagine cu partea frontală a viitorului Clasa S. Modelul va fi echipat cu o grilă restilizată, cu faruri cu un design îmbunătățit și cu un spoiler nou. Pentru interior, nemții pregătesc o consolă centrală echipată cu un ecran tactil de mari dimensiuni poziționat pe verticală.

Totodată, pachetele de sisteme de siguranță vor fi îmbunătățite, iar viitorul Clasa S va fi echipat și cu sisteme de conducere semi-autonomă de nivel 3.

Gama de motorizări va suferi și ea o serie de transformări, iar surse apropiate companiei au afirmat că modelul va fi disponibil și în versiuni cu sistem hibrid de propulsie.

Mercedes-Benz pregătește și o variantă electrică dezvoltată pornind de la conceptul EQS. Conform declarațiilor lui Ola Kallenius, noua generație Mercedes-Benz Clasa S va fi prezentată în a doua parte a anului, în timp ce varianta electrică EQS va debuta în 2021.

Comentarii (1)

  • @inexorabil ... cred ca in curand va trebui sa comentezi pe retromobil. Pare ca nu te mai prea regasesti pe aici ... prea multa inovatie
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru