Prima imagine oficială cu Peugeot 308 facelift: modificări subtile de design și un nou motor diesel de 130 de cai putere

de Daniel Popescu
Vineri, 05.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot 308 facelift primește câteva modificări minore la grilă și blocurile optice, însă noutatea principală este un motor diesel de 130 de cai putere, disponibil în premieră pe un model al Grupului PSA.

A trecut deja o lună de când pe internet au apărut câteva imagini neclare cu noul Peugeot 308 facelift, iar constructorul francez s-a gândit în sfârșit să ofere primele informații oficiale despre modelul compact.

În locul unei prezentări integrale, Peugeot s-a mulțumit însă să publice o singură fotografie din lateral față care confirmă ceea ce știam deja: grila are o formă diferită, în timp ce luminile LED de zi au fost de asemenea ușor modificate. Bara de protecție a fost la rândul ei ușor revizuită, iar în meniu au fost incluse și luminile de ceață.

De asemenea, din imaginile apărute recent pe internet știm că și stopurile au trecut printr-un tratament minor de îmbunătățiri, iar Peugeot a confirmat că la interior 308 facelift va primi prima generație de iCockpit cu funcție Mirror Screen, prin care șoferul poate accesa datele telefonului direct pe ecranul touch al mașinii. În plus, modelul include o nouă versiune a sistemului de navigație cu date în timp real furnizate de TomTom.

Schimbările cu adevărat interesante au loc însă sub capotă.

Peugeot 308 facelift va fi primul model din Grupul PSA care va beneficia de un nou motor diesel BlueHDI cu 4 cilindri care generează 130 de cai putere și include funcția Start&Stop și sisteme de control pentru emisii atât la sursă, cât și la evacuare.

Acesta va fi acompaniat de un motor diesel BlueHDI cu Start&Stop de 180 de cai putere disponibil împreună cu o nouă generație a cutiei de viteze automată EAT8 cu 8 trepte. De asemenea, Peugeot anunță îmbunătățiri majore și la motorul pe benzină PureTech de 130 de cai putere, care oferă acum un consum mai mic și poate fi acompaniat de o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Din punct de vedere al tehnologiilor de siguranță, Peugeot 308 facelift devine primul model PSA care oferă un sistem cruise control adaptiv cu funcție de oprire, disponibilă însă doar pe versiunile cu cutie de viteze automată. În plus, există alte 7 sisteme de siguranță, inclusiv Active Safety Brake și Active Lane Departure Warning.

O galerie foto mai detaliată și detaliile complete despre noul Peugeot 308 facelift vor fi făcute publice în aproximativ o lună, iar livrările vor debuta în luna septembrie.

De asemenea, Peugeot a publicat și o fotografie cu versiunea break 308 SW facelift, care va primi practic aceleași îmbunătățiri.

Via Peugeot

Comentarii (4)

  • Diesel??? Pai nu se bateau cu pumnii in piept oficialii PSA ca nu vor mai lansa diesel-uri noi pe piata si ca vor merge pe benzina? Mai mai...
    9 11
  • Inorogul roz
    @Logo - ei, reclama e sufletul comertului :) Daca oamenii o sa vrea sa dea bani pe el crezi ca o sa-i refuze ?

    Si eu personal nu cred ca dieselul va muri chiar asa de repede cum ne povestesc ei, parerea mea.

    Sa aveti o zi buna.
    12 5
  • Eu nu înțeleg de ce nu pun acel EAT8 și pe benzinar. Nu există cerere?
    7 3
  • urat, parca e volvo dupa chimioterapie.
    de ce se mai fabrica diesel?!
    3 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru