Prima schiță cu interiorul lui Skoda Scala: hatchback-ul împrumută designul conceptului Vision RS

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat prima schiță cu interiorul hatchback-ului Scala, care va prelua numeroase elemente de design de la conceptul Vision RS. Lansarea modelului este programată pentru 6 decembrie.

Skoda a oferit miercuri câteva informații noi despre Scala, noul model care va înlocui Rapid Spaceback în gama de modele și care va fi promovat drept un rival pentru Volkswagen Golf.

Constructorul de la Mlada Boleslav a publicat o schiță cu interiorul care confirmă că Scala va prelua numeroase elemente de design de la conceptul Vision RS.

Panoul de instrumente este complet nou pentru un model de serie dezvoltat de Skoda și include un sistem de infotainment touchscreen cu diagonala de 9.2 inch care a fost poziționat mai sus decât de obicei pentru ca șoferul să aibă o vedere mai bună asupra acestuia. În plus, sub ecran există o zonă de sprijin pentru cot pentru ca utilizarea funcțiilor touch să fie mai confortabilă.

Opțional, clienții lui Scala vor putea achiziționa și sistemul Virtual Cockpit cu diagonala de 10.25 inch, iar Skoda scoate în evidență și confortul șoferului și al pasagerilor: spațiul pentru genunchi este de 73 mm, în timp ce spațiul pentru cot ajunge la 1.425 mm, iar cel pentru cap la 982 mm.

Ultimele două valori sunt valabile pentru pasagerii din spate.

De asemenea, capacitatea portbagajului este de 467 de litri, cea mai mare din segment, și crește la 1.410 litri prin rabatarea scaunelor spate.

Anterior, Skoda a publicat mai multe imagini sub camuflaj și a oferit numeroase alte detalii despre noul Scala. Astfel, știm deja că hatchback-ul va beneficia opțional de faruri și stopuri Full-LED și că acesta va fi primul model Skoda cu indicator dinamic pentru stopuri.

Skoda Scala va fi disponibil cu cinci motoare, dintre care trei pe benzină de până la 150 CP, un diesel TDI de 1.6 litri și 115 CP și, începând din ultima parte a lui 2019, o versiune cu gaz natural compresat (CNG). Toate unitățile respectă standardul de emisii Euro 6d-TEMP, au injecție directă, tehnologie Start-Stop și sisteme de recuperare a energiei la frânare.

Nu în ultimul rând, Scala va integra și numeroase sisteme de siguranță. Lane Assist și Front Assist vor fi disponibile standard, în timp ce Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control (ACC), Park Assist, Crew Protect Assist și Multi-Collision Brake vor fi opționale.

Premiera mondială a noului model Skoda Scala va avea loc în 6 decembrie la Tel Aviv.

Via Skoda

Comentarii (1)

  • stau si ma uit de 5 minute la poza asta si nu-mi dau seama unde ar trebui sa sprijini cotul ca sa te joci pe display-ul ala mare :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru