Primăria Oradea: “Vom avea 16 stații noi de încărcare pentru mașinile electrice în primăvara anului viitor”

de Paul Cosma
Luni, 28.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Oradea a anunțat că va instala 16 stații noi de încărcare pentru mașinile electrice, iar acestea vor fi disponibile pentru cetățeni în primăvara lui 2020. Contractul are o valoare totală de 2.5 milioane de lei, astfel că, pentru fiecare stație, primăria va cheltui aproximativ 30.000 de euro.

Oradea, unul dintre orașele cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel național, nu neglijează nici infrastructura necesară mașinilor cu emisii zero.

Primarul Ilie Bolojan a transmis că, în curând, orașul pe care îl conduce va înființa 16 stații noi de încărcare pentru vehiculele electrice.

“Am semnat la Administrația Fondului pentru Mediu contractul de finanțare pentru cele 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice, dosar care a fost depus de Primăria Oradea în luna ianuarie a acestui an, în cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, suma aprobată fiind de aproape 2,5 milioane lei. Licitația pentru cele 16 stații este în curs de publicare și până în primăvara anului viitor aceste stații vor fi realizate,” a declarat primarul Oradei.

După finalizarea proiectului, Primăria Oradea vrea să înscrie toate stațiile existente în oraș într-un sistem informatic, astfel ca doritorii să poată afla unde sunt stații disponibile și să existe posibilitatea rezervării acestora de la distanță.

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Si la Craiova, s-a inaugurat de cca. 3-4 anisori, o parcare subterana - chiar langa Primarie - cu cateva zeci de prize de incarcare PENTRU MASINI ELECTRICE cu URIASA PUTERE DE 2 KW / buc. adica 2.000 W / buc..... puterea unui uscator de par clasic.....
    Mare ti-e Gradina Doamne'.....
    14 2
  • Ace,
    Alea nu sunt altceva decât niște prize casnice. Probabil că Molguța a tăiat "pamblica" :)
    4 0
  • Si tanti Firea pune taxa HUOXIGEN...
    Scuze, articolul era despre statii noi de incarcare... ale primariei.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru