Primarii din București vor să crească taxele de parcare începând din 2022

de Paul Cosma
Joi, 18.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primarii de sector propun Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) creşterea taxelor de parcare începând de anul viitor. Primarii susțin că aceste spații publice nu mai pot fi închiriate pe “prețuri de nimic”.

Primarul Sectorului 2 din București, Radu Mihaiu, a anunțat că toți primarii de sector își doresc taxe mai mari de parcare, care să însemne o “contribuție corectă” la bugetele autorităților locale. 

"Am semnat, alături de toţi primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creşterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spaţiul public, al tuturor, pe preţuri de nimic,” a scris edilul Sectorului 2 pe Facebook.

Primarii de sector amintesc că, în prezent, se află în dezbatere publică, la nivelul primăriei Municipiului Bucureşti, proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti începând cu anul 2022.

"Ca răspuns la nevoile comunităţilor pe care le reprezentăm, noi intenţionăm să ne implicăm activ în a găsi soluţii şi realiza proiecte care să elibereze trotuarele şi spaţiile verzi de maşini şi să sistematizăm parcările de reşedinţă din oraşul nostru prin construirea de parcări, în special pe verticală, parcări inteligente şi, acolo unde spaţiul o permite, parcări la principalele intrări din Bucureşti.

Pentru acesta este nevoie de fonduri, astfel încât responsabilitatea de a deţine o maşină să fie însoţită de o contribuţie corectă la bugetele primăriilor de sectoare care să ne permită dezvoltarea de servicii de parcare decente. Actuala taxă este mult sub nivelul taxelor din capitalele Uniunii Europene," arată scrisoarea.

Primarii de sector propun CGMB să fie de acord cu majorarea taxei de parcare de reşedinţă la sumele de: 300 de lei pentru un an în zona D, 400 de lei pe an pentru zona C, 500 de lei pentru un an în zona B şi 600 de lei pe an în zona A.  

Via Agerpres

Comentarii (34)

  • Lucian
    Trebuia facut de mult...
    Noi vrem infrastructura ca in Vest cu taxe de 2 lei pe an

    Sau ne trezim cu miliarde datorii pe care o sa le platim tot noi + dobanda...
    35 9
  • Clique
    Vre să vezi că taxele vor crește, dar de făcut nu se va face nimic ?
    44 6
  • Seriff
    Care parcari?
    32 2
  • inexorabil
    @Lucian, de acord cu mărirea taxelor, dar, totodată, să ajungă şi salariile noastre precum cele din Vest, OK?!

    Eh, stai aşa că nu-i aşa; acum vor apărea, din pământ, din iarbă verde, doctorii (autohtoni) în economie şi în sociologie, care să ne “demonstreze” (dar nu oricum, ci numai “fără tăgadă”) că materia cenuşie a “avansaţilor” occidentali este alcătuită din elemente care nu se găsesc neam în Tabelul Periodic al lui Mendeleev (căci – magnum argumentum – atunci când zici rus, automat zici ortodoxism, comunism, putinism, indiferent de epocă sau de referinţă, păi nu?), prin urmare “înapoiaţii” Estului vor suferi veşnic de acest handicap insurmontabil, adică să fie mulţumiţi cu salariile lor de “cacao”, din moment ce nu pot avea decât merite şi caractere “pe măsură”.

    În definitiv, ştiţi cine a zbierat “Vrem o ţară ca afară!” ? Le personific “în context” : PREŢURILE şi TAXELE.

    PS. Tare mi-e că, la un moment dat, vor râvni occidentalii să aibă o ţară ca a noastră…Ups, da, ştiu, am uitat să-mi iau medicaţia şi să părăsesc pe şest biroul psihiatrului-şef, în care m-am strecurat profitând de neatenţia lui. Iar dacă îi uit deschis laptopul, m-am ars. Măcar că ştiu să-l pornesc, hă-hă-hă, fraierilor care vreţi să mă acuzaţi că nici măcar de atât n-am idee.
    24 14
  • Nu mi se pare corect, se maresc si pentru electrice ?
    23 2
  • Clasic
    Mult putin banii aia ce se platesc sunt munciti . Degeaba crești preturi taxe daca ai aceleași condiții .
    26 3
  • @inexorabil
    Deci sa asteptam sa ajungem la salarii ca in Vesti si abia apoi sa crestem taxele?

    Faptul ca peste tot sunt bmw-uri si mercedes-uri ultimul model care sunt conduse prin gropi este un semn foarte clar ca taxele sunt prea mici...
    28 6
  • Edikkk
    o să ajungă taxele pe apartament plus unul, două locuri de parcare să coste mai mult decât taxele unei case care oricum are prevăzut deja 2 locuri în interiorul terenului proprietatea personală
    (casele noi, alea comuniste, sau dinaintea de WW2)
    23 0
  • 541041654
    inexopixule, lasa manipularile. e oricum o varza totala ce ai scris tu acolo.

    stim deja ca tu nu iubesti occidentul, tu iubesti mioriticismul asta romanesc, de sorginte estica (ruso-fanarioto-otomana) care ne tine in inapoiere de sute de ani. tu iubesti descurcareala, nu rigoarea regulilor, facutul din vorbe, nu faptele, religiile si misticismele, nu stiinta, samsareala, nu corporatiile (care cat de cat, cu toata blamata repatriere a profitului, reala sau doar banuita, actioneaza transparent, in limitele pe care legea le-o permite. daca stai sa te gandesti e normal sa repatrieze mare parte din profit, ca doar de asta investesc companiile, pentru profituri, nu fac caritate).

    acum ca tot am readus in prim plan afectiunea ta pentru samsari, la articolul de ieri, cred ca o sa renunt la apelativul inexopix, de-acum esti samsar-lover
    10 30
  • @541041654
    Ba,iar ai aparut pe aici sa poluezi sectiunea de comentarii neinvitat de nimeni?De ce nu-ti vezi de tomberoanele tale?
    24 12
  • Seriff
    Adica parchezi in fata blocului si platesti 600 lei pe an pentru ce? Sa faca parcari supratetajate evident acoperite, cu paza, cu bariera frumos si dupa sa ceara banii astia, nu au investit un leu, practic platesti un beton din spatele blocului care e acolo de 40 de ani, maxim de bataie de joc.
    14 25
  • @seriff
    20 000e costa un loc de parcare intr-un complex imobiliar particular din Bucuresti ultima oara cand am verificat. E drept,in unele locuri am vazut si cu 15000e dar si cu 7500e. Nimic nu e moca,vrei parcare,platesti.Vrei parcari supraetajate platite? Buun. Cat costa sa cumperi terenul si sa construiesti o cladire parcare cu 10 etaje intr-o zona centrala din Bucuresti? Aha,atat,in banii de acum ajungi sa dai 30 000e pe un loc,fix ca pe o garsoniera,asta daca vrei ca statul sa investeasca in locuri de parcare si apoi sa scoata profit. Ar trebui scoase la licitatie toate locurile de parcare de acum,ai bani,inchiriezi scump,nu ai,iti duci frumos masina la remat sau o vinzi ca nu e un drept din nascare.
    25 10
  • inexorabil
    Mafiwear, iarăşi ţi-ai întins singur o triplă capcană. Să constatăm negru pe maro:

    1) Nu te îndoi niciun pic şi nicio clipă că produsele…Careului (doar ce m-am jurat să nu mai pronunţ “Triadă”), rulate pe străzile scumpei noastre patrii conduse de Drânga (“comprimare” între Dreapta şi Stânga), au toate obligaţiile financiare ACHITATE (nici măcar alde coca & piţ, oricât de tălâmbi ar fi ei, nu şi-ar permite asemenea eschivări inechivoc patologice), prin urmare ce le poţi reproşa mata’ ???

    2) Nu este vorba, în fond, despre impozit auto sau despre norme de emisii, ci despre taxe de parcare! În acest sens, întrebarea de mai sus “cutezată” de Dan Grecu este cât se poate de legitimă…

    3) Ai uitat cumva că butoanele de comandă în ţara asta se află acum la discreţia omnicompetenţilor, principialilor şi infailibililor tăi dă Driaptaaa? Ei, uite că ei nu vor să salte birurile taman (şi cât mai repede) la nivelul dorit de idolatrii lor din prostime. De fapt, cred că puţini au sesizat un fenomen interesant manifestat de vârful de lance (din România, dar nu şi românesc!) al socialismului internaţionalist corporatocratic (recte GDS/Revista 22), anume că sclavii lui Soros au început, de ceva vreme, să dea de pământ, fără ezitare, tocmai cu…PNL, dar nu-i cruţă nici pe USR-PLUS !?! Înainte, erai tentat să crezi că doar PSD reprezintă ţinta stigmatizării din partea băieţilor exigent OSF-instruiţi şi că doar lui i se aplică ştampile infame (la loc de “cinste” figurând şablonul ultra-tocit “corupţie”), însă este sigur (nu doar se pare) că ÎNTREAGA arhitectură politică este echivalată astăzi cu “problema societăţii umane”. Pentru că rosturile tradiţionale ale politicii (aşa blamabilă cum o socotim noi) ar împiedica oricum “bunul mers” al crâncenei dictaturi globalist-milenariste care ni se pregăteşte până în cele mai intime detalii (pleonasm de efect).
    Ca o paranteză, cu destui ani în urmă, mă “apucasem” să lansez o profeţie, conform căreia, mai devreme sau mai târziu, PNL va ajunge lângă PSD, adică în acelaşi bazin menit deversării lăturilor publice. Cine mă auzea avea impresia fermă că am luat-o razna.
    Eh, la fel de puţini au observat că, atunci când febra #rezist era în floare, pe o anumită pancartă se putea citi: “Singura soluţie? Propria evoluţie”. Cine poate să înţeleagă…să înţeleagă!

    PS. @Cifre (dar minte…ioc!), ştiam demult, băi acesta, că acela care se semnează de obicei “@inexorabil” este una şi aceeaşi persoană cu tine, iar “amândoi”…tumorile lui Mafia, deci ce mare revelaţie îmi sugerezi?!

    PPS. Mojic intrigant ce eşti! Recent, ai supus atenţiei noastre acest articol:

    https://www.automarket.ro/test-drive/test-drive-dacia-sandero-10-tce-90-101359.html

    …şi ţii neapărat să priceapă lumea că utilizatorul care a postat în data de 24.11.2020, 13:34h, şi care s-a semnat “inexorabil” (dar nelogat!) aş fi eu…Înainte de orice replică, atunci mi se luase dreptul de a mă loga! Motiv pentru care oricine putea să-şi aroge identitatea mea.
    Dar de ce nu “dezvălui” şi că eu am intervenit, într-adevăr, pe 30.11.2020, 18:21h, în cadrul aceluiaşi articol, şi…te-am reclamat, impostorule!
    Magnum argumentum se conturează însă în altă privinţă, aparent nesemnificativă: NICIODATĂ (chiar şi beat sau chior de somn de-aş fi) n-aş scrie “moş crăciun”, cu minuscule!!! Iată unde a comis-o falsul inexorabil. Şi doar ieri te-am avertizat să nu-mi mai faci figuri tipic/jalnic securiste, dar indivizii de teapa ta parcă sunt posedaţi: de ce le spui, de aceea se comportă taman pe dos.
    Oricum, publicul larg este judecătorul! El să se pronunţe…

    PPPS (sic!). Bine că ai tu habar despre occidentalism. Oricând te-aş provoca la o discuţie privată, faţă către faţă (şi fără nicio sursă de informare prin jur – mă refer la cărţi, tratate, enciclopedii), pe teme culte precum pictură, sculptură, literatură, muzică, istorie, ştiinţă sau politică. Despre personalităţi din întreaga Europă (nu doar din Vest sau din Centru), pornind din antichitate. Te-ar ţine chingile?
    Aşadar, nu confundaţi Europa veacurilor cu iluzia voastră cruntă şi perpetuă, conform căreia rapandula ecomarxistă de la Bruxelles (crescută şi întreţinută în solul gras plătit al corectitudinii politice) s-a îmbrăcat, pe nesimţite, cu hainele Occidentului…tradiţional. Însă numai cei cărora nu li s-au răpit irisurile în mod ocult bagă de seamă că rapandulei îi curg pe dedesubt zdrenţele emolare…
    19 13
  • inexorabil
    Acum mă adresez exclusiv cititorilor cerebrali: v-aţi convins, în mod definitiv şi irevocabil? Mai aveaţi vreun dubiu?

    “Armele” tot mai agresivilor progresişti sunt fix acestea patru:
    1. MINCIUNA;
    2. HIPERBOLA;
    3. TERTIPUL;
    4. DIVERSIUNEA.

    Nu cred că ar fi cazul să menţionez TUPEUL. Acesta joacă alt rol: nu de armă, ci de poligon!
    20 11
  • Muncești pe o suma de bani și 19% ii dai statului sub forma de TVA, plătești taxele pe salariu, impozit la teren, casa, mașina, acciza la diverse produse, taxa de drum, taxa de pod, asigurări, itp, ești obligat sa cheltuiești bani pe anvelope, parcare, să-ți faci buletin, taxa de permis, certificat de înmatriculare, taxa de examinare auto, dacă ai o suma mare de bani de dat ori de luat trebuie să mergi la banca unde plătești comisioane, taxa de timbru la judecată, impozit și cas pe depozite bancare, taxa de succesiune, impozit ca vinzi bunul dobândit in urma succesiunii, acum ești obligat să-ți cumperi măști, la grădinița copilului erau optionale obligatorii... cum vine asta nu știu, vrei sa faci rar la mașina?... dacă nu ești angajat rar trebuie sa plătești etc...eu zic ca expresia muncești la stat... nu e corecta... spus
    16 4
  • @Serif... dar sa parchezi in zona piata unirii ori Amzei unde au tras niște dungi pe sosea cum e?... cum e sa încasezi niște bani ca doar ai tras niște dungi și alea făcute la suprapreț cu firme de casa in locuri unde circulația oricum e gâtuită ... mărirea taxelor sunt doar niște venituri in plus la bugetul local... n-au nicio treaba cu parcările... mai mult de atât nu au ce sa le facă și nici unde sa le facă... iar dacă se vor face parcări pe verticala sunt convins ca prețurile vor fi mult mai mari pentru cele pe verticala evident...cei care se bucura ori nu au loc de parcare plătit ori sunt beneficiari ai taxelor încasate... un om normal nu ar avea de ce sa se bucure de taxe mai mari... apropo eu nu am locuri de parcare plătite, dar sunt curios dacă peste ani va ieși vreun primar sa ne spună câte parcări a făcut din mărirea taxelor
    18 3
  • In plus aceste parcări nu îți oferă nimic din ceea ce înseamnă siguranța mașinii... nu tu camere, nu tu paza, nu tu acoperiș , nici macar iarna nu este înlăturată zăpada
    15 0
  • Seriff
    @dci, corect, de acord, normal ar trebui ca parcarile alea sa se faca din plata taxelor si impozitelor noastre, bani cu care oricum nu se face nimic, ma rog in afara de vile, masini si concedii ale alesilor, sa ceri 600 lei pe an pentru niste dungi trase pe asfalt, care nici macar ala nu l-au turnat ei mi se pare aberant.
    Mai ales ca vorba colegului de mai sus, nu iti asigura nimic, nu paza, nu tu acoperis, nu tu nimic, pe ce anume cer banii astia? Pe dungile trasate?
    11 3
  • @Seriff
    Dar de ce nu va strangeti 300 de oameni intr-o asociatie,cumparati un teren in Bucuresti si puneti bani mana de la mana sa va construiti o parcare privata,pazita,cu camere si bariere? Va spun eu de ce? V-ar costa min 20 000coco de caciula.Terenurile alea pe care statul a "trasat" o linie e teren public,doar nu il vrei gratis,nu? Si eu platesc impozite si taxe.
    7 6
  • Și ești fericit ca plătești taxe?
    7 0
  • Seriff
    Pai de ce sa ne strangem 300 de oameni sa facem o parcare cand platim taxe si impozite de atatia ani, plus ca nu am pretentia ca parcarea aia pe care o face statul din banii mei sa fie moca, evident sa platesti bani pentru ea dar sa si beneficiezi de ceva de banii aia, stai linistit ca isi scot investitia, daca pun 100 lei pe luna x 200 de masini de exemplu fac bani gramada,dar cine sa le faca?
    6 0
  • Seriff
    Si nu inteleg de ce imi da lumea manute rosii, sa inteleg ca va convine sa platiti 600 lei pe an ca sa tineti masina in fata blocului sau ce? Daca da, pai ne meritam soarta.
    6 1
  • @sherif... cel mai probabil sunt din sectorul 3 unde am înțeles ca taxele sunt mult mult mai mari in urma unor licitații
    5 0
  • Seriff
    Uite un exemplu foarte bun vine din alt oras, unde pe o strada aglomerata unde se parca haotic si unde oricum erau foarte putine locuri de parcare, primaria a ridicat o parcare cu 4 etaje supraetajata, pazita, bariera, camere, etc, pret riverani 60 lei pe luna, pret non riverani 240 lei, dar daca platesti pe un an primesti 2 luni gratis, acolo de ce se poate?
    5 1
  • Primăria nu este un privat sa scoată profitdin investiții ci sa contribuie prin investițiile sale la o viața mai buna a locuitorilor... investițiile trebuie doar amortizate nicidecum construite și concesionate pentru a face alții profit... pana la urma tot banii locuitorilor sunt cheltuiți... pana la urma primarul când vine la primărie promite o viața mai buna nicidecum ca vor avea o primărie profitabila...cu cât primăria e mai profitabila cu atât viața locuitorilor ei e mai grea dacă evident profitul se face doar din taxe
    7 0
  • Primăria vrea profit?... să-și facă o sera unde sa și producă singura puieții și florile plantate prin parcuri... vor profit... sa producă și pentru vânzare celor interesati, se poate face un mic atelier unde pot confecționa mobilier pentru parcuri... dar stai e mai misto sa dai 3000 lei pe o banca de pus in parc și aia rezistând doar câțiva ani, exemplele sunt multe dar ce sa faci când vrei doar sa ajungi primar promițându-le orice și când in sfârșit ajungi primar... ce sa vezi veniturile sunt mici in comparație cu cheltuielile...
    6 0
  • In toamna am auzit un primar de sector spunând ca vrea sa crească taxele de parcare pentru a descuraja cetățenii sa aibă mai multe mașini...in condițiile in care o persoana nu poate avea mai multe locuri de parcare eu nu înțeleg cum poate fi constrâns sa aibă mai putine mașini... eu am mai multe și nu plătesc pentru niciuna pt simplul motiv ca in zona nu sunt parcări cu taxa, dacă ar fi avut destinație precisa acești bani și ar fi fost obligați sa dea socoteala pentru cheltuirea lor in mod normal nu ar fi avut de ce sa crească pentru ca niște dungi se pot trage și din taxele actuale... in 2014 ponta a băgat acea acciza in combustibili pentru a construi autostrăzi...realitatea e ca niciun leu nu a mers unde ar fi trebuit sa meargă...
    6 0
  • Peste tot in țară trebuie mărite tarifele. Și acest lucru trebuie făcut direct proporțional cu numărul de autovehicule deținut, cu câte 50% în plus pentru fiecare mașină înmatriculată la adresa de domiciliu.
    5 1
  • Seriff
    @Ionut de ce trebuie marite tarifele?
    5 0
  • @sherif... ionut e mahmur stai fără grija...ba Ionuțe aici e vorba de taxa de parcare nicidecum de impozit pe mașina... dacă am cinci mașini primăria și primăria îmi da un singur loc la prețul de 600 lei, apoi să-mi mărească ce cu 50%?... ca locuri de parcare nu mai primesc...in plus le pot înmatricula pe numele rudelor care nu au mașini și am rezolvat problema
    4 0
  • Seriff
    @Ionut fa o cerere si du-te personal la primarie si zi sa iti mareasca tie tariful la 6000 lei pe luna pentru dungile trasate pe asfalt pe care o numesc ei parcare, ca vad ca esti fan scumpiri.
    7 0
  • Dar oare consiliul concurentei n-are atribuții in domeniu?... dacă se întâlneau BMW mb și vw sa scumpească mașinile se spunea ca au înființat un cartel...
    5 0
  • mircea badea
    mda, securistii "de dreapta" intotdeauna maresc taxele. bravo, plicusor, pune-i la pamant..
    7 1
  • Nepoți...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru