Proprietarii de maşini electrice şi hibride au acces gratuit la parcările publice din Bucureşti

de Daniel Popescu
Vineri, 27.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maşinile electrice şi hibride pot fi parcate gratuit de către şoferii bucureşteni în toate parcările publice cu plată din Capitală.

Autorităţile din Bucureşti au decis să adopte o nouă măsură pentru stimularea vânzărilor de maşini ecologice. Potrivit unui proiect de hotărâre care a fost votat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, maşinile electrice şi hibride pot fi parcate gratuit în parcările publice aflate pe raza teritorială a Capitalei.

De această facilitate beneficiază însă doar maşinile care au fost înmatriculate în Bucureşti, iar identificarea acestora se va face prin intermediul unei vignete eliberate de Administraţia Străzilor. Aceasta trebuie poziţionată în interiorul maşinii, în partea din faţă, sau pe interiorul parbrizului, pentru a fi vizibilă cu uşurinţă.

Urmareste Automarket
Aceasta este practic a doua măsură prin care autorităţile din Bucureşti vin în întâmpinarea proprietarilor de electrice şi hibrizi.
Primă măsură a fost adoptată începând din 2011, când impozitul anual a fost micşorat cu 95% pentru proprietarii unor astfel de vehicule ecologice.

"Poluarea urbană este una din principalele probleme de mediu ale Municipiului Bucureşti. O măsură pe care o putem lua este de a stimula creşterea numărului de autovehicule hibrid în totalul autovehiculelor care circulă în Bucureşti. O soluţie de stimulare a utilizării maşinilor nepoluante poate fi parcarea gratuită în parcările municipalităţii prin acordarea unei vignete de identificare", se precizează într-un raport al Consiliului General.

În prezent, în Bucureşti sunt înmatriculate 1.610 maşini electrice şi hibride.

Via Wall Street

Comentarii (2)

  • Eh, incet intram si noi in lumea buna...
    6 3
  • iulian
    Si cu cele din IF care-si desfasoara actvitatea in Bucuresti si aduce valoare adaugata orasului capitala, ce facem?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru