Primarul Craiovei: "Au fost începute procedurile de concesiune ale autostrăzii Craiova-Piteşti"

de Sebastian Toma
Luni, 22.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Olguţa Vasilescu, Primarul Municipiului Craiova, a anunţat astăzi că au fost începute proceduriel de concesiune ale autostrăzii care va lega Craiova de Piteşti. Lucrările ar putea începe în decursul anului viitor.

În cadrul evenimentului de lansare a producţiei motorului 1.5 EcoBoost de la Ford, derulat la uzina din Craiova, Primarul municipiului respectiv, Olguţa Vasilescu, a anunţat că au debutat procedurile de construcţie prin concesiune a Autostrăzii Craiova – Piteşti. Aceasta va costa 1.5 miliarde de euro şi va fi construită până la finele mandatului guvernului actual, anunţa Primarul Craiovei în cadrul aceleiaşi conferinţe. Lucrările nu au început încă, acestea putând fi derulate abia după finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor pe care va fi construită autostrada.

În luna martie a anului current, CNADNR a anunţat că intenţionează să contracteze în regim de concesiune construcţia şi operarea tronsonului de autostradă Craiova – Piteşti, proiectul respectiv fiind estimate la nouă miliarde de lei cu TVA, echivalentul a două miliarde de euro. Drumul ar putea fi realizat fie ca autostradă, fie ca drum expres, specifica anunţul celor de la CNADNR la data respectivă. De atunci, nu este clar cum valoarea anunţată a proiectului a scăzut cu 500 de milioane de euro.

În funcţie de discuţiile derulate cu candidaţii preselectaţi, se va opta pentru o variantă finală între cele două tipuri de segment de drum, precizau cei de la CNADNR.

Urmareste Automarket
Importantul proiect de infrastructură promite să vină ca un al doilea sprijin din partea autorităţilor române pentru constructorul american. Cei de la Ford au solicitat în repetate rânduri construcţia unui sens giratoriu pe o stradă de acces la uzină, alături de dezvoltarea căilor rutiere către portul Constanţa.
Autorităţile locale, în cazul de faţă Primăria Municipiului Craiova, susţin că au răspuns extrem de rapid la solicitări, construind un sens giratoriu în termenul „record” de trei luni, în condiţiile în care o procedură normală de acodare a unui contract dura aproape cinci luni, explică Olguţa Vasilescu.

Sursă foto

Comentarii (7)

  • inexorabil
    Tanti Olga Camastra (in caz ca stii cine a fost), dupa ce ai dedus mataluta ca PRM nu se pricepe sa "faca bani" (are Vadim un lipici la pramatii incredibil; ghinionist om!), te-ai teleportat la "artistii", intr-adevar, "haruiti". Traim o epoca a "miracolelor", in care asfaltul functioneaza precum o mulgatoare automata, dar nu de lapte propriu-zis, ci de "laptele" contribuabililor. Ce v-ati zis voi, Pradatorii Super Destepti (PSD) ? Ce, numai Pacalicii Dovediti Lichele (PDL) sa fie miliardari (in euro) ? Insa ii admir sincer pe "rosii" fiindca stiu sa subtilizeze "cu stil", nu ca predecesorii "portocalii", care s-au repezit la ciozvarta ca hamesitii fara maniere.
    Doua miliarde de chiftelute? Miam-miam, ce tentant! Cine dreaqu s-ar mai gandi la preceptele morale in fata unui munte nevisat de lovele? Ai capia instantaneu numai daca l-ai pipai. Indiferent ce inalta educatie te-ar fi innobilat. Oare ce cugetare "divina" slobozise deunazi nevasta unui grangur pedelist? "Viata este o petrecere si fraierii mor de foame"......Nu, mor doar de prostia neverosimila de a le da "inginerilor intr-ale finantelor" girul lor de incredere oarba vreme de aproape 25 de ani (adica au rupt in doua stampila de vot pocnind-o cu sete in chenarele "baietilor finuti", alias "Onorabila Societate", Caracatita ai carei ochi tainici n-ai voie sa-i descoperi niciodata, altfel mori neaparat, de moarte "buna", prin "sinucidere" sau prin "accident", precum Guse, Erbasu si Tinu).
    15 5
  • mama mai avem o autostrada





    pe hartie
    9 0
  • Cam scumpa autostrada asta... Pun pariu ca 60% din valoarea asta se duc pe spagi... pardon... studii de fezabilitate cu firmele rudelor...
    9 0
  • cea mai importanta autostrada din europa!!!! nu conteaza ca nu avem metru de autostrada spre granite, pe rute internationale, conteaza ca vor fi unite 2 sate cu importanta zero in fluxul de trafic international. FELICITARI PONTA
    9 13
  • @dan: din cate stiu dacia este cel mai mare exportator si ford pe locul 2; in aceste conditii cred ca nu e tocmai un lucru rau sa le creezi un context favorabil sa-si desfasoare(creasca) activitatea.
    13 0
  • Cred ca este gresita valoarea de 1,5 mil euro
    0 0
  • dati-as Multa Uniune Europeana bai Dan.....nu cumva vrei sa se construiasca numai la Arad si Timisoara? Stai sa vedem dupa regionalizare ca Oltenia are si grau, si petrol, si curent....voi in Banat nu sunteti decat niste sclavi pe mosia alora care v-au sclavit si inainte de 1918, nu aveti gram de resurse si acum va credeti buricul tarii!!!
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru