Primele imagini cu noua generație Toyota Yaris au "scăpat" pe internet: hatchback-ul subcompact va fi disponibil pe piață din 2020

de Daniel Popescu
Marti, 15.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Trei imagini cu designul exterior al noii generații Toyota Yaris au apărut pe internet înainte de lansarea oficială. Cel mai probabil, modelul japonez va utiliza noua platformă GA-B dedicată modelelor de dimensiuni mici.

Noua generație Toyota Yaris a fost deja surprinsă într-o serie de teste sub camuflaj și este așteptată pe piață în cursul anului 2020. Prezentarea oficială ar putea avea însă loc mult mai devreme, întrucât pe forumul international Worldscoop au apărut deja trei imagini cu designul exterior.

Imaginile prezintă noul Yaris din față, lateral și spate într-o culoare de caroserie cu tentă albastră, iar acestea scot în evidență un design mai modern, adaptat la cerințele actuale ale industriei auto.

Pentru moment, nu există alte detalii despre noua generație, însă Toyota a publicat la începutul lunii septembrie o serie de imagini și informații despre noua platformă GA-B, pe care o va utiliza pentru modelele de dimensiuni mici din gamă. Cel mai probabil, noua generație Yaris va fi primul model care o va folosi.

Derivată din TNGA, noua platformă permite integrarea unor tipuri variate de suspensii, inclusiv MacPherson, în timp ce centrul de greutate este mai jos, întrucât scaunul șoferului este poziționat acum mai jos și mai aproape de centrul mașinii pentru a oferi o poziție mai "bună" la volan.

Noua platforma va permite dezvoltarea unor modele cu ampatamente, lungimi și lățime diferite, astfel că nu este exclus ca japonezii să încerce în viitor să dezvolte o gamă mai variată de caroserii prin utilizarea acestei platforme.

Via Downshift, Worldscoop

Comentarii (7)

  • 41874614
    Bag mana in foc, ca e vorba de o Mazda 2 reinterpretata, in baza colaborarii dintre cei 2 producatori, asa cum este deja si Yaris iA (un sedan bazat pe Mazda 2) care se vinde in SUA. Nu inseamna ca e ceva rau, din contra, Mazda 2 e o masina foarte interesanta.
    7 5
  • inseamna ca sasiul (GA-B) de la Toyota e de pe Mazda, ceea ce inseamna ca aceasta din urma se scalda in bani ceea ce e...ireal.

    nu cred sa existe vreo reinterpretare pe aici
    7 2
  • facelift
    Urata cu spume. Pare o gogoasa explodata. Buna pentru hipsteri.
    6 11
  • Mazda2 nu are nicio legatura cu GA-B )))
    6 1
  • 68971874
    @vianu si @LoL
    aveti si voi dreptate, de asta am zis reinterpretata, poate doar coaja sa fie de mazda 2

    titusi prea sunt batatoare la ochi forma farurilor ca la Yaris iA, portiera spate e de la Mazda 2 (a se vedea bucata aia de plastic din colt), inclinatia lunetei... poate ma insel eu
    1 2
  • Bine ca au terminat-o cu drl-ul actualei generatii care e abominabil. .
    0 2
  • darla's creams
    @alex: unii zic ca ar fi cele mai reusite din clasa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru