Primele imagini cu Opel Crossland facelift: SUV-ul preia elemente de design de la Mokka și oferă motoare de până la 130 CP

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel Crossland a primit un facelift cu modificări estetice împrumutate de la Mokka și este disponibil cu motoare diesel și pe benzină de până la 130 de cai putere.

Opel a anunțat în această săptămână o actualizare pentru SUV-ul subcompact Crossland, prin care constructorul german continuă schimbările de design începute cu noul Mokka.

De altfel, Crossland renunță la particula "X" din nume și primește o parte frontală inspirată puternic de la Mokka.

Cunoscută sub numele Opel Vizor, noua parte frontală integrează farurile cu grilă, în timp ce stopurile au o tentă închisă la culoare. De asemenea, Crossland facelift primește și jante noi de 16 inch și 17 inch disponibile în mai multe variante de culori.

Opel anunță și introducerea unui nivel de echipare GS Line+, prin care Crossland oferă o estetică mai sportivă datorită unor jante de aliaj negre de 17 inch, a stopurilor LED sau a plafonului negru, la care se adăugă și scaune mai ergonomice pentru șofer și pasager.

De altfel, interiorul a rămas în mare parte neschimbat, principala noutate fiind că scaunele față sunt mai confortabile la drum lung. De asemenea, sistemele Apple CarPlay și Android Auto sunt acum standard, în timp ce sistemul de infotainment oferă în continuare varianta un ecran de 8 inch în versiunea de top.

Gama de motorizări este una variată, însă nu aduce surprize.

Fanii motoarelor pe benzină pot alege o unitate de 1.2 litri și 83 CP cu cutie de viteze manuală cu 5 trepte, dar și motorul turbo de 1.2 litri disponibil în versiuni de 110 CP și 130 CP.

Ambele vin cu cutie manuală cu 6 trepte, însă varianta de top de 130 CP este disponibilă și cu cutie de viteze automată cu 6 trepte.

Alternativa este reprezentată de motorul diesel de 1.5 litri disponibil în vesiuni de 110 CP și 120 CP. Pe lângă diferența de putere, o altă deosebire este că unitatea de 110 CP este asociată unei cutii manuale cu 6 trepte, iar cea de 120 CP unei transmisii automate cu 6 trepte.

Șoferii au la dispoziție cinci moduri de condus: Normal, Snow, Mud, Sand și ESP Off, cu mențiunea că ultimul dezactivează ESP-ul și controlul tracțiunii la viteze de până la 50 km/h. În plus, germanii promit îmbunătățiri la șasiu și amortizoare noi pentru suspensia spate.

Nu în ultimul rând, Opel Crossland facelift propune și o gamă diversificată de sisteme de asistență, printre care se numără Forward Collision Alert, Lane Departure Warning, Driver Drowsiness Alert, Side Blind Spot Alert, Panorama Rear View Camera, Automatic Park Assist, Speed Sign Recognition sau Cruise Control.

Pre-comenzile pentru Opel Crossland facelift vor începe în curând, în timp ce livrările sunt programate pentru începutul anului 2021.

Via Opel

Comentarii (2)

  • N-arată rău, o zic deși nu sunt tocmai fan Opel.
    Partea centrală a planșei de bord și volanul par preluate de la Astra. Oricum, odată cu preluarea Opel de către PSA schimbările de design au fost majore.
    15 5
  • sa fi fraier sa iti mai cumperi opel
    3 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru