Primele informații despre noua generație Peugeot 308: elemente de design preluate de la 508 și versiune plug-in hybrid

de Daniel Popescu
Marti, 19.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Peugeot 308 va fi lansată în 2020 cu elemente de design preluate de la "fratele" mai mare 508, interior modern, sisteme de siguranță și o versiune plug-in hybrid, potrivit unor informații neoficiale.

Peugeot 308 facelift a debutat anul trecut, astfel că producătorul francez lucrează la o nouă generație care cel mai probabil va fi disponibilă pe piața europeană în 2020.

Publicația franceză Caradisiac susține că noul 308 va fi dezvoltat pe o versiune îmbunătățită a platformei EMP2 și va utiliza materiale mai ușoare care vor permite o scădere a masei totale cu câteva kilograme.

Din punct de vedere al designului, compacta franceză va prelua o parte dintre elementele introduse pe noul 508, mai ales datorită feedback-ului pozitiv primit din piață, iar modelul va avea astfel un plafon mai coborât în partea din spate.

De asemenea, versiunile superioare de echipare vor primi suspensie activă și diverse îmbunătățiri la interior, cum ar fi funcții de masaj și ventilație pentru scaunele din față. Între timp, pasagerii din spate ar trebui să se bucure de un spațiu mai mare la picioare ca urmare a creșterii ampatamentului cu câțiva centimetri.

Din punct de vedere tehnic, Peugeot 308 a fost deja inclus în proiectul de electrificare a gamei, iar compacta va primi inclusiv două versiuni plug-in hybrid.

Sursa citată susține că Peugeot 308 GT va avea un sistem hibrid de 220 de cai putere, în timp ce 308 GTi va beneficia de un motor pe benzină și două motoare electrice integrate într-un sistem care va genera în total echivalentul a circa 300 de cai putere.

De asemenea, nu vor lipsi nici unele sisteme de siguranța specifice nivelului 2 de autonomie, cum ar fi sistemul de frânare automată de urgență sau Park Assist.

Via Caradisiac

Comentarii (3)

  • GigelPurcel
    @automarket - va rog eu mai cititi odata titlul ... daca nu va sare nimic in ochi ... mai citito odata :)
    Seara buna
    2 0
  • GigelPurcel
    @automarket - am vrut sa spun primul paragraf :)
    6 0
  • GigelPurcel
    hai PSA, ia-ti inima in dinti si decupleaza odata motorul clasic de roti, lasa-l doar ca generator, pare o solutie tehnica mai simpla ... zic eu, dar e doar o parere personala
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru