Primele teasere cu Mercedes-Benz EQS: sedanul electric cu autonomie de 700 de kilometri va avea software cu inteligență artificială și filtru HEPA la interior

de Daniel Popescu
Luni, 21.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat primele teasere cu sedanul electric EQS, care va avea software cu inteligență artificială și filtru HEPA la interior. Modelul cu autonomie de 700 de kilometri va fi prezentat anul viitor.

Mercedes-Benz pregătește o ofensivă electrică puternică în următorii ani, iar modelul de referință va fi EQS, care va reprezenta versiunea electrică a Clasei S din punct de vedere al dimensiunilor și dotărilor.

Constructorul german a confirmat încă din vara acestui an că modelul va avea o autonomie de peste 700 de kilometri, iar acum a publicat câteva teasere și o serie de informații noi despre noul model.

Una dintre noutățile pregătite este o introducerea unui sistem de inteligență artificială în cadrul sistemului de infotainment MBUX, care va include și update-uri over-the-air.

"Vom oferi cea mai bună soluție software a noastră. Sistemul de inteligență artificială adiacent este revoluționar, iar sistemul de învățare este tot mai impresionant cu fiecare utilizare. Cu MBUX nu suntem bine poziționați doar în prezent, pentru că update-urile over-the-air vor continua să impresioneze în viitor", afirmă Sajjad Khan, mambru în consiliul de manageri al Mercedes-Benz.

Opțional, clienții vor putea opta și pentru un filtru HEPA capabil să filtreze inclusiv particulele din clasa PM 2.5, astfel că șoferul și pasagerii vor avea la interior un aer de o calitate "similară cu cea dintre sala de operație".

În plus, Mercedes-Benz susține că EQS va avea "încărcare verde".

Germanii vor analiza cantitatea de energie încărcată de clienți și va cumpăra o cantitate echivalentă de energie din surse regenerabile pe care o va reintroduce în rețeaua electrică.

Pentru moment, Mercedes-Benz nu a oferit alte detalii despre EQS, însă conceptul Vision EQS care stă la baza versiunii de serie era echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte pentru a asigura tracțiune integrală. În total, aceste unități oferă peste 350 kW, echivalentul a peste 476 de cai putere, iar timpul estimat pentru o repriză de de la 0 la 100 km/h este mai mic de 4.5 secunde.

Prezentarea oficială a noului Mercedes-Benz EQS va avea loc în cursul anului viitor.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • Excelenta autonomia anuntata - bateria masinii ar putea fi de 120 kWh.

    Foarte interesanta ideea cu incarcarea verde:
    asa vad si consumatorii - unde si cat se produce energie electrica din surse verzi (eolian, solar, hidro etc).
    14 4
  • Intrebare
    șoferul și pasagerii vor avea la interior un aer de o calitate "similară cu cea dintre sala de operație".

    Bun filtrul asta. da calitatea e ca inainte sau dupa operatie?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru