Primul efect al arestării lui Ghosn: Nissan amână lansarea versiunii de performanță a lui Leaf programată pentru 28 noiembrie

de Daniel Popescu
Luni, 26.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a amânat lansarea versiunii de performanță a modelului electric Leaf programată inițial pentru 28 noiembrie, iar oficialii japonezi vor avea o întâlnire cu reprezentanții Renault pentru a discuta despre arestarea lui Carlos Ghosn.

Nissan a anunțat în vara acestui an că pregătește o versiune de performanță pentru modelul electric Leaf, care ar fi trebuit prezentată în 28 noiembrie în cadrul a două evenimente simultane programate la Amsterdam și Yokohama.

Cu toate acestea, oficialii constructorului japonez au declarat pentru agenția de presă Reuters că ambele evenimente au fost amânate, iar Nissan nu a stabilit încă noua dată de lansare.

Versiunea de performanță a lui Leaf se va numi Leaf E-Plus și va beneficia de un motor care va genera echivalentul a circa 200 de cai putere, mai puternic decât cel de 110 kW (150 CP) de pe versiunea standard. De asemenea, noul Leaf E-Plus va avea și o baterie mai mare, însă oficialii mărcii nu au dezvăluit încă detalii despre capacitatea acesteia.

În mod cert, amânarea lansării lui Leaf E-Plus este legată de arestarea lui Carlos Ghosn. Șefii celor de la Nissan și Renault urmează să se întâlnească în această săptămână la Amsterdam în prima ședință comună a Alianței de după arestarea lui Ghosn, iar tensiunile dintre cei doi constructori au început deja să apară, întrucât Nissan vrea să obțină o putere mai mare de decizie în cadrul Alianței.

Pe de altă parte, Renault a informat Nissan că vrea să numească un al patrulea membru în Consiliul Director al Nissan, conform unui acord din 2002 cu privirile la drepturile fiecărui membru al Alianței.

În schimb, Nissan susține că Renault nu are niciun drept să numească încă un director și nu a exclus posibilitatea ca inclusiv numărul actual de trei membri să fie revizuit în scădere.

Unul dintre cei trei membri Renault în Consiliului Director al Nissan este chiar Ghosn, însă directorii pot fi revocați doar în urma unei întâlniri a acționarilor, care de regulă are lo de numai două ori pe an.

Între timp, Mitsubishi a anunțat îndepărtarea lui Ghosn din funcția de președinte în urma unui vot care a avut loc luni dimineață. Poziția sa va fi preluata temporar de CEO-ul Osamu Masuko.

Via Reuters, Associated Press

Comentarii (2)

  • someone
    mai bine faceau lansarea, pentru a arata lumii ca nissan nu sta intr-un singur om . asa , demonstreaza exact contrariul.
    2 2
  • Mare greseala din partea Renault sa nu cumpere inca 7% din Nissan si sa termine cu asta. Sub legile Japoneze nici nu ar avea nevoie sa adreseze o cerere speciala.
    Asta ca sa arate inca odata ce inseamna sa iti tratezi partenerul mai bine decat merita. Singura situatie in care doua entitati desi una avand puterea de control in cealalta, a ales sa formeze o a treia pentru a nu se simti cea in dezavantaj lezata in imagine. Nici o fapta buna nu ramana nepedepsita.,
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru