Primul Mini electric destinat competițiilor este dezvoltat în România: modelul va putea fi admirat în competițiile de viteză în coastă și super rally

de Cornel Șocariciu
Joi, 27.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia Mini din România și Vitesco Technologies dezvoltă primul Mini electric dedicat competițiilor. O variantă neomologată a modelului britanic a putut fi admirată weekend-ul trecut în cadrul competiției de regularitate Transylvania Classic.

În urmă cu un an, Mini a publicat primele imagini și detalii referitoare la Cooper SE, primul model electric de serie al mărcii britanice. Echipat cu un motor de 184 de cai putere și cu o baterie de 28.9 kWh, Cooper SE poate parcurge până la 234 de kilometri cu un singur plin al acumulatorului.

Acum, divizia MINI din țara noastră a anunțat că dezvoltă un Cooper SE dedicat competițiilor împreună cu specialiștii din cadrul Vitesco Technologies.

Modelul se numește Mini Electric Racing și a putut fi admirat (într-o variantă neomologată) în premieră în cadrul raliului de regularitate Transylvania Classic (20-22 august). La comenzile hatchback-ului electric s-au aflat Vlad Ruxandu şi Răzvan Simion, ingineri în cadrul Vitesco Technologies.

În perioada următoare, Mini Electric Racing va primit toate elementele de siguranță necesare pentru a putea primi omologarea Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Modelul destinat competițiilor va fi pregătit pentru a putea participa la mai multe discipline din motorsportul din România: Campionatul Național de Viteză în Coastă, Campionatul Național de Super Rally și ROTAC (Romanian Time Attack Challenge).

Dominic Marcu este pilotul ales pentru acest proiect, iar primul obiectiv competițional este o participare oficială în cadrul etapei de Super Rally din Mangalia (11 - 12 septembrie).

De asemenea, un Mini Cooper SE va lua parte la Electric România 2020, turul țării cu 8 mașini electrice oferit de Vitesco Technologies. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru