Primul Volkswagen Golf pregătit pentru competiții de circuit va fi scos la licitație: modelul a fost dezvoltat în 1975

de Cornel Șocariciu
Luni, 30.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa RM Sotheby's va scoate la licitație primul exemplar Volkswagen Golf destinat circuitelor. Modelul a fost dezvoltat de Rolf Nothelle în 1975.

În intervalul 24-27 iunie, casa RM Sotheby's organizează în Essen o nouă licitație dedicată vehiculelor istorice și a celor din categoria Youngtimer. Printre modelele care vor fi scoase la vânzare în cadrul evenimentului din Germania se află și primul Volkswagen Golf pregătit pentru competiții de circuit.

Modelul a fost dezvoltat la începutul anului 1975 de Rolf Nothelle. În primă fază, acest Volkswagen Golf pregătit pentru circuit a fost echipat cu un motor de 1.6 litri capabil să ofere 162 de cai putere la 8.000 rpm, însă ulterior, propulsorul a fost înlocuit cu unul de 1.8 litri cu 175 de cai putere. Prima apariție pe circuit a avut loc la Zolder, iar câteva luni mari târziu, modelul producătorului german s-a impus la Hockenheimring alături de pilotul Bernd Lilier.

În prezent, exemplarul produs de este echipat cu motorul de 1.8 litri, iar în 2011 a fost restaurat complet de Marcus Nothelle. Un an mai târziu, acest Volkswagen Golf a fost expus în cadrul Techno Classica din Essen, Germania.

Exemplarul care va fi scos la licitație se află într-o condiție excelentă, iar câștigătorul va primi și numeroase piese de schimb.

Totodată, pentru acest Volkswagen Golf există și documente complete care atestă participările în diverse competiții de circuit.

Via | RM Sotheby's

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    wow exista deci ceva si mai urit ca nissan tiida
    6 7
  • someone
    o fi mai urat ca tiida, ceea ce e un lucru foaaarteee greu, dar compenseaza fiind mult mai rapid decat orice tiida
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru