Prindem din nou gustul maşinilor: înmatriculările au crescut în 2015 cu aproape 16%

de Daniel Popescu
Marti, 12.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înmatriculările de maşini noi în România au crescut cu aproape 16% în 2015, ritm susţinut inclusiv de Dacia, care rămâne marca preferată pe teritoriul ţării noastre.

2015 a fost un an bun pentru vânzările de maşini noi, potrivit datelor oficiale furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Astfel, pe parcursul anului trecut, în România au fost înmatriculate 81.162 de maşini, în creştere cu 15.66% comparativ cu anul 2014, când s-au înregistrat doar 70.172 de maşini.

Aproape o treime din piaţă revine celor de la Dacia, cu 26.840 de maşini înmatriculate, în creştere cu 20% faţă de 2014. Podiumul mărcilor preferate de romani este completat de Skoda  (7.514 maşini înmatriculate) şi Volkswagen (7184 de maşini), în ciuda scandalului emisiilor care afectează grupul german.

Urmareste Automarket
Cea mai mare creştere de vânzări dintre mărcile de volum a fost înregistrată de Kia, întrucât producătorul sud-coreean a înmatriculat în ţara noastră 1.701 unităţi, în creştere cu 162% faţă de 2014.
În schimb, tot dintre mărcile de volum, singura care a înregistrat o scădere vizibilă de vânzări este Opel, care a coborât la 3.310 maşini, cu aproape 10% mai puţin decât în anul anterior.

Parţial, creşterile înregistrate în ansamblul anului 2015 se datorează şi unei lune decembrie foarte productive, în care înmatriculările totale de maşini noi au crescut cu peste 56%, de la 5.600 de unităţi la 8.700.

Via DRPCIV

Comentarii (10)

  • hazard
    "Volkswagen (7184 de maşini), în ciuda scandalului emisiilor care afectează grupul german." AAAAAHAHAHAHAHAHAHA :)))
    11 14
  • @hazard
    Mai adauga si Skoda cu inca 7514.
    11 10
  • Nota: Scandalul vw a izbucnit in septembrie.
    13 1
  • hazard, @hazard
    Se vede (încă) ce rădăcini a putut prinde în popor minciunica nemțească (d-aia Ro nu e USA,Elveția,etc.).
    Dar uitați-vă și la procentele reduse de avans vag 2014/2015 față de alți producători și o să vedeți că multora le-a venit între timp mintea la cap. Oare neamțul se bucură, ca voi ?
    9 4
  • Masina noua
    Eu am Vw si in 2016 o sa schimb masina. Concluzia: tot VAG o sa cumpar, per ansamblu este cea mai buna optiune prin prisma facilitatilor oferite.
    7 9
  • Hunter
    Alaturi de cele 80k de masini sa nu uitam de cele aproximativ 300000 de second-uri. Care circula pe aceleasi drumuri putine, proaste si periculoase. Degeaba ne bucuram ca de la an la an cresc vanzarile de masini noi, ceea ce e un lucru bun si poate insemna o redresare economica si bunastare, daca pe partea cealalta nu sunt create conditii unde sa incapa masinile astea an dupa an. Drumuri ioc, parcari ioc. O sa ajungem sa ne dam pumni in cap (daca nu cumva deja suntem acolo) ca nu vom mai avea loc unii de altii pe drumuri si parcari. Din pacate in tara asta, avansul economic nu este constant sustinut pe toate planurile.
    9 2
  • Va zic din propria experienta ca-s destule firme cu flote VW/Skoda in RO care si-au incheiat parteneriatul cu ei pentru ca le afecteaza imaginea daca sunt asociati cu VAG in vreun fel. Viitoarele achizitii se vor face de la firme concurente VAG, rezultand o perioada 2016-2018 (cel putin) slaba pentru PBN sau cine mai importa.

    E foarte important pentru ca la noi 60-70% din achizitiile de masini noi sunt realizate de firme, nu de persoane fizice.
    9 6
  • @Andy
    1.Ok, te rugam sa ne comunici si noua care sunt acele marci concurente VAG, daca tot ai tras o concluzie! Eu cunosc tocmai contrariul, pe firme le doare " la brisca", de scandalul emisiilor.
    2. Nu prea vad firme care sa achizitioneze altceva in afara de VAG.
    Firme avand flota masini straine:

    1. Vag - 50%
    2. Toyota - 20%
    3. Ford - 10%
    4. Renault - 10%
    5 Altele - 10%
    6 5
  • hazard
    "În schimb, tot dintre mărcile de volum, singura care a înregistrat o scădere vizibilă de vânzări este Opel" oh da :)))) . Am citit de curand un test intre noul Opel Astra, Ford Focus, VW Golf, Kia Ceed si parca Skoda Octavia... Si ghici ce... NOUL Opel Astra era printre ultimele :)))))
    Hai tu, Seat!!!
    3 2
  • @Ion Ford, Renault, Opel si Toyota sunt firmele respective.

    Ti-am zis de achizitiile viitoare, nu de flotele actuale, insa n-ai inteles probabil sau n-ai vrut.

    P.S. De unde ai scos procentajele alea?
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru