Producția lui Ford Mustang, oprită temporar din cauza crizei de semiconductori

de Tiberiu Safta
Luni, 02.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că va opri temporar producția lui Mustang din cauza crizei de semiconductori. Uzina din Flat Rock, Statele Unite va lua pauză timp de o săptămână.

Criza mondială de semiconductori se resimte, în continuare, puternic asupra industriei auto. Din cauza acestei crize, mai mulți producători sunt nevoiți să-și micșoreze capacitatea de producție sau chiar să oprească temporar producția unor modele.

Unul dintre modelele afectate de această criză este Ford Mustang. Constructorul american tocmai a precizat că va opri temporar producția modelului sportiv din cauza lipsei de semiconductori. Ford Mustang este produs la uzina din Flat Rock, Michigan, Statele Unite, care își va opri activitatea timp de o săptămână începând de astăzi.

Nu este pentru prima dată când producția lui Mustang a fost afectată în acest fel. În ianuarie, producția modelului a fost oprită exact din același motiv. Inclusiv în 2021 au fost câteva opriri ale activității uzinei din Flat Rock din cauza crizei de semiconductori.

Anul trecut, Ford Mustang a fost cea mai bine vândută mașină sport din lume cu aproape 70.000 de exemplare vândute.

Potrivit agenției de presă Reuters, Ford ar fi construit 53.000 de bucăți ale modelului în acest an, însă nu au fost livrate până acum din cauza lipsei unor componente esențiale.

Ford Mustang va primi o nouă generație în 2023 și va primi propulsoare electrificate. Versiunea complet electrică a legendarului model va debuta abia în 2028.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru