Producția lui Ford Mustang, suspendată din cauza crizei de semiconductori

de Tiberiu Safta
Sambata, 22.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american a anunțat că producția lui Ford Mustang a fost suspendată temporar la uzina din Flat Rock, Statele Unite. Motivul pentru această oprire este reprezentat de criza mondială de semiconductori.

Și în 2022, la fel ca în anul precedent, mai mulți producători de mașini au fost afectați de criza profundă de semiconductori. Unii dintre aceștia au vândut mașini noi cu echipamente lipsă, alții chiar au suspendat temporar producția unor modele, de altfel, de succes. Iar, din cauza acestei crize, au crescut semnificativ și timpii de așteptare pentru o mașină nouă.

Acum, Ford a anunțat că producția lui Mustang a fost suspendată din același motiv. Din fericire, această sistare nu va dura mult timp, potrivit publicației The Detroit News. Este de așteptat ca uzina din Flat Rock, Michigan, să-și reia activitatea săptămâna viitoare, atunci când vor fi disponibili semiconductori.

În 2021, Ford Mustang a avut parte de cel mai slab an din istoria sa ca număr de vânzări. Doar 52.414 exemplare au fost vândute la nivel mondial, depășind recordul negativ anterior pentru acest model, stabilit în 2020.

Mai mult, pe piața din SUA, Mustang a pierdut teren în fața rivalului său, Dodge Challenger.

Cel din urmă model a fost vândut în 54.314 exemplare, ceea ce reprezintă o creștere pentru Challenger, față de 2020.

Recent, au apărut speculații că viitoarea generație Ford Mustang va fi lansată în 2023 și va primi numai propulsoare hibride. Din 2028, Mustang ar putea deveni un model pur electric.

via Motor1

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Aşa se spune acum la produsele ne vandabile, că nu au cip-uri să le fabrice

    Straniu cum producătorii de maşini electrice nu sunt prea sunt afectaţi sau nu sunt afectaţi deloc de această "criză", deşi folosesc până la 10 ori mai multe cip-uri (ca medie în milioane de tranzistori)
    4 10
  • gabiposi@yahoo.com
    Daca Mustang e nevandabil,Edikka culcate!
    6 3
  • Cand electricele tale se vor inmulti ca sobolanii ai sa ai in casa curent electric o zi da si alta ba. Dar raspunde in mod correct la o Intrebare - este mai Verde o electrica de 200 hp decat un UP de 1000 cc avand in vedere ca 60% din energia electrica se produce din carbune?
    3 3
  • Seriff
    Edikk este spalat pe cap grav, e aceeasi criza si electrice, daca te duci in orice showroom si vrei sa dai comanda de o electrica, ti se dau niste termeni de livrare la fel de mari ca la termice, dar el vorbeste sa nu il ia somnul, a pierdut orice contact cu realitatea.
    Plus ca are dreptate colegul de mai sus, cum ar fi ca peste noapte un cartier intreg (ma refer aici la mii de oameni) sa isi bage simultan masinile in priza) Ar pica curentul pana in Moscova si inapoi.
    6 1
  • Ironie sa nu producători Americani (SUA), au avut printre cele mai mari probleme anul trecut și au închis fabricile cu lunile 2,3 sau chiar 4 luni cumulat.
    Chiar dacă au fost afectați mai puțin și Tesla au avut întreruperi.
    Din ce înțeleg este vorba și de varietatea de componente și cât de bine s-au descurcat fiecare in a pune presiune pe furnizori. Cunosc situația dintr-o fabrica BMW și au avut întreruperi totale de aproape 2 săptămâni anul trecut, dar cu multe eforturi sau cu reduceri ale opționalelor.
    Au fost situații in care au produs fără anumite componente si au rectificat ulterior situația.
    Ideea este ca toată nebunia creată de abordarea COVID ne costa pe toți si ne va costa pentru mulți, mulți ani.
    Prețul unui container a crescut cu 2,5 ori intr-o săptămâna!!!
    Tot lanțul logistic este congestionat si are întârzieri enorme si asta aduce costuri speciale incredibile, care pana la urma cresc prețurile bunurilor in general si mașinile nu fac de loc excepție.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru