Producția lui Volkswagen ID.3 și Cupra Born, suspendată din cauza cererii scăzute

de Alexandru Monenciu
Joi, 28.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gigantul german Volkswagen este nevoit să suspende producția modelelor ID.3 și Cupra Born, la uzina din Zwickau, pe o perioadă de 2 săptămâni, din cauza cererii tot mai scăzute.

La finalul lunii februarie, Volkswagen ID.3 a primit un pachet de îmbunătățiri, iar geamănul său, Cupra Born este, de asemenea, așteptat să primească un facelift în viitorul nu foarte îndepărtat.

Chiar și așa, clienții par să nu ne mai înghesuie să comande cele două modele.

Tocmai de aceea, gigantul german Volkswagen este acum nevoit să suspende producția lui ID.3 și Cupra Born, la uzina din Zwickau, pe o perioadă de 2 săptămâni. Producția va fi suspendată începând cu data de 2 octombrie 2023.

De asemenea, producția lui Volkswagen ID.3 va fi suspendată și la uzina din Dresda.

Dacă tot am pomenit de această uzină, care se află în activitate din 2022, Volkswagen se gândește serios să oprească de tot producția.

Nu este clar de când se va întâmpla acest lucru, dar închiderea uzinei din Dresda ar însemna economii anuale de 20 de milioane de euro pentru Volkswagen.

via Carscoops

Comentarii (11)

  • Asta nu înseamnă mare lucru, VW face electrice proaste și scumpe, s-ar spune, dar mai interesant este altceva, anume UK a devansat puțin termenul interzicerii ICE, din 2030 în 2035, semnalul a fost dat, vor urma și alții, adică ceea ce-au votat nu este bătut în cuie, iar din 2035 se poate duce ușor în 2040, pentru că pur și simplu nu toate țările, orașele, piețele sunt la fel, nu poți impune peste tot electrice cu orice preț, cu investiții colosale și rezultate modeste în privința mediului, trebuie sa meargă în paralel, părerea mea .
    15 6
  • Seriff
    Vw ar trebui sa renunte de tot la mizeriile electrice pe care oricum nu le vrea nimeni si sa faca ce stiu mai bine si anume motoare diesel care ingroapa orice electrica.
    16 16
  • Banditos
    Pentru a respecta adevarul istoric amanarea presupune interzicerea VANZARII de masini NOI, cetateanul platitor de taxe avand dreptul sa isi foloseasca cotetul cat crede el de cuviinta. E nevoie de precizarea asta pentru ca unii, mai saraci cu duhul, intra deja in fibrilatii.


    PS Trebuie sa fii "spalat la creier" sau cu adevarat fanatizat sa iti cumperi in ziua de azi un Diesel.
    9 14
  • @Banditos: Zi sa mori tu ca un Passat nou, sa zicem din 2023 o sa fie "cotet" peste 10 ani. Hai siktir!
    13 11
  • @Banditos

    Cetățeanul platitor de taxe îți subvenționează ție căruciorul numit Spring, apoi îl pui la vânzare cu câteva mii în plus, să faci și tu un ban, ca orice român descurcăreț.

    De ce sa interzici vânzarea de mașini termice noi, cine decide asta ?
    11 9
  • Banditos
    @PMC, nu stiu daca merita sa-mi pierd vremea sa-ti raspund dar ca sa nu ramai in zeama confuziei hai sa te lamuresc:
    1. cotet e orice masina (mai veche sau mai noua) De exemplu un Spring (nou) e un cotet by default, un Passat (de 10 ani) poate deveni, lejer, un cotet, functie de cum il utilizezi.
    2. am spus eu EXPLICIT ca peste 10 ani un Passat va deveni cotet? asta e inventia ta 100%
    3. am spus ca, implict, dupa interzicerea vanzarii de masini noi (din 2035) cetateanul (eu, tu, el...) isi va putea folosi COTETUL (daca vrei tu, si un Passat) neingradit, nefind susups unei restrictii de utilizare
    4. cand te mai apuci sa dai la gioale, asigura-te ca ai cu ce.

    @dan_grc...ori a vrut sa fii subtil ori ma confunzi. Si intr-un caz si in altul ai dat cu cornu'n poarta.
    8 9
  • @dan_grc
    pana in 2035 apar baterii din nisip ce se incarca prin capota.
    2 1
  • e normal
    Sunt mult prea scumpe pentru ce oferă
    2 0
  • Seriff
    @Banditos mai cotet decat Dacia Spring nu e nici o masina, pana si Trabantul era mai masina decat Spring.
    4 5
  • @Banditos: stii foarte bine ce ai spus, stii foarte bine ce am raspuns. Dar o dai la intors ampixu. Nici nu ma asteptam la un raspuns decent de la tine, si nici la o abordare corecta. Nu puteti, voi, astia cu planeta in gura si cu electroni in cap.
    5 5
  • Banditos
    @PMC....puiutule, tupeul de a vorbi de decenta iti este intrecut doar de infantilismul presupunerilor tale. Ti-am raspuns cu mai mult bun simt decat cu ce esti obisnuit acasa, dar asta e....ce pot face eu? Meri in pace! Sau..."hai siktir?"
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru