Feedback

Program de plecări voluntare: grupul PSA vrea să taie 1.300 de locuri de muncă în Franța

Publicat Miercuri, 10.01.2018
de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Comenteaza 0
Program de plecări voluntare: grupul PSA vrea să taie 1.300 de locuri de muncă în Franța - Poza 1
Grupul PSA plănuiește să taie 1.300 de locuri de muncă în Franța, folosind un program de plecări voluntare introdus de președintele Emmanuel Macron, potrivit sindicaliștilor.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
2018 se anunță un an de restructurări importante în sânul grupului PSA, francezii fiind gata să renunțe la câteva mii de angajați, urmând să îi înlocuiască ulterior.

Un reprezentant al sindicatului CFTC susține că PSA vrea să taie 1.300 de posturi în Franța printr-un program de plecări voluntare. În total, grupul ar urma să renunțe la circa 2.200 de angajați în 2018.

Răspunsul companiei este că alți 1.300 de muncitori vor fi angajați cu contracte permanente în Franța și alte 2.000 de persoane vor lucra part-time sau pe bază de internship-uri, pentru a compensa pierderile de personal programate.

Planurile PSA vin în contextul în care președintele Emmanuel Macron a introdus un program de reguli mai flexibile privind câmpul muncii din Hexagon. Măsura a fost criticată de sindicate, care s-au plâns că angajatorii au acum mână liberă să renunțe mai ușor la angajații lor.

Via Autonews


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru