Undă verde de la UE: Mașinile cu GPL pot primi sisteme micro-hibird

de Lestyan Bela
Sambata, 27.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uniunea Europeană a acceptat ideea propusă de unii constructori auto de a se instala sisteme cu tehnologie micro-hibrid și pe modele care rulează pe GPL, metan sau orice alt produs derivat al gazului natural.

Gazul lichefiat derivat din petrol sau gaz natural este considerat de mult timp ca fiind mai prietenos cu mediul decât benzina sau motorina și poate contribui la planul de reducere a emisiilor de dioxid de carbon.

În acest sens, în 22 martie 2021, Uniunea Europeană a luat decizia de a permite constructorilor auto să instaleze sisteme micro-hibrid de 12 și de 48 de volți pe mașini alimentate cu GPL, metan și chiar cu etanol.

Dorința a fost demult exprimată de unele companii și a ajutat la luarea deciziei de la Bruxelles. Ford, FCA Italia, Volkswagen, Skoda și PSA au susținut că sistemul micro-hibrid de 12 volți poate fi utilizat și de vehiculele cu motoare care funcționează pe GPL, metan sau etanol. În decembrie 2020, Honda și Renault au făcut referire la o sugestie similară, dar legată de sistemul de 48 de volți.

Decizia va avea un impact pozitiv asupra mediului. Dezvoltarea de combustibili alternativi contribuie la planul de reducere a noxelor, alături de electrificarea mașinilor.

Via: autoblog.it

Comentarii (13)

 • Fosilaru'
  Foarte bine,prefer oricand gazul de la rusi decat petrolul de la arabeti si americani.
  24 25
 • Dieselarilu
  Astept teaser cu prima Tesla pe gaz din 2026!
  21 11
 • @Electricul
  Nord Stream 2 hihihihi
  18 3
 • Edikkk
  Ultima versiune de maşini termice înainte de extincţia acestora va fi PHEV CNG

  CNG, nu LPG

  Diesel moare primul, apoi benzina, apoi LPG şi va rămâne CNG, dar şi acesta va fi eliminat de maşinile electrice
  8 28
 • NIGGAPLS
  @Edikk imi place ca le stii pe toate. Ai idee cand trece plandemia de Covid???
  30 5
 • Mai tarziu, mai pe ocolite, mai fortat accepta si UE ca gazul, in toate formele lui, e parte a solutiei de scadere a emisiilor masinilor (mai cu seama altele decat CO2-ul).
  8 0
 • Așa este, cei de la UE s-au aruncat prea departe și au forțat trecerea direct la electrice, ignorând starea de fapt din multe țări.
  Este evident că e nevoie de o perioadă de tranziție în care soluția să fie mașinile cu motoare mici pe benzină turbo, hibride, cu GPL sau CNG. Poate și combinații ale acestora.
  Iar asta până când se va profila următoarea variantă FEZABILĂ: electrică pe baterii, electrice + hidrogen sau naiba știe ce altceva.
  4 0
 • https://www.contributors.ro/o-pseudodilema-schimbarea-sistemului-sau-schimbarea-climei/

  Cititi si uitati-va la Fig.1
  Eu zic ca teama de CO2 e nejustificata.
  5 3
 • Edikkk
  @Live

  Respectivul bate câmpii total de-aiurea

  Circuitul natural al carbonului este foarte ok

  Dacă arzi resturi lemnoase din lemn exploatat responsabil (curăţarea pădurii, nu tăierea ei iresponsabilă) este o acţiune verde.

  Hidrocarburile de la zeci, sute de metri adâncime, sunt cele care nu fac parte din circuitul natural al cărbunelui.
  3 5
 • Ediche, repectivul este profesor universitar in America, tu esti un nimeni. Pe cine sa cred?
  In istoria pamantului procentul de CO2 a fost de zeci de ori mai mare ca acum si viata a prosperat, n-a luat foc planeta, nu s-a intamplat nimic. Chiar nu intelegi ca e o uriasa manipulare, iar tu o victima?
  5 2
 • Edikkk
  @Live "oamenii de stiinţa britanici" :))))

  Unde l-ai găsit? De unde ai apărut??

  "In istoria pamantului procentul de CO2 a fost de zeci de ori mai mare ca acum si viata a prosperat, "

  :))))

  Da, procentul de gaze gen CO2 a fost de mai multe ori la nivele foarte mari, dar în acele perioade nu existau nici dinozauri, mai ales oameni.

  Viaţa a prosperat, da, dar care viaţă? Că sigur în acele perioade nu erau oameni, lei, elefanţi şi nici măcar dinozauri.

  Habar nu ai o elementară cunoaştere a circuitului carbonului în natură şi arunci idei care nu au legătură cu argumentul.

  Hai, mai studiază, nu ai notă de trecere.
  2 7
 • mai analfabet functional. Ai inteles graficul ala? Stii sa citesti un grafic? Ca vad ca nu. Uita-te ca in perioada aparitiei primatelor CO2 era de cateva ori mai mare decat acum (nu se poate sa nu-ti aduci aminte) si totusi mamiferele au evoluat impreuna cu toata fauna si flora. Nu s-a sufocat nimeni si nici n-a luat foc pamantul.

  Cat de credul sa fii sa crezi toate povestile astea apocaliptice!!! IQ0
  4 2
 • Edikkk
  @^^^ la 30.03.2021, 15:03

  De unde ai apărut şi tu?

  Pune mâna şi învaţă, dacă common sens nu te ajută
  2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru