Proiect: Guvernul vrea pasarele pe Centura Capitalei

de Sebastian Toma
Joi, 22.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Guvernului României au demarat procedurile de licitaţie pentru atribuirea unui contract pentru construirea unei pasarele pe Centura Capitalei în vederea fluidizării traficului în zona Prelungirea Ghencea - comuna Domneşti.

Esential 2016 este anul în care este estimată finalizarea lucrărilor de modernizare a Centurii de Sud a Capitalei.
Centura Capitalei, o arteră importantă ignorată ani la rând de autorităţi, ar putea primi o actualizare în viitorul apropiat, informează Mediafax. De data aceasta, guvernanţii vor să folosească un proiect vechi, care viza construcţia de pasarele la intersecţiile aglomerate, iar aceştia vor să înceapă procedurile necesare licitaţiei pentru a determina constructorul noilor pasarele. Acestea vor fi amplasate la intersecţia Centura Bucureşti cu Şoseaua Cernica şi la intersecţia care leagă Prelungirea Ghencea de comuna Domneşti.

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, estimează că lucrările vor fi încheiate în decursul anului viitor, dacă nu vor exista contestaţii la licitaţie. Pasarelele promise vor fi o soluţie temporară până la finalizarea lucrărilor de modernizare la centura de Sud a Capitalei, întârziate de guvernarea actuală prin tăierea fondurilor necesare derulării proiectului, după cum subliniază colegii de la Hotnews. Lucrările la noile pasarele ar putea fi finanţate din bugetul statului, dacă guvernanţii nu vor putea obţine finanţare europeană pentru acestea.

Între timp, modernizarea Centurii de Sud a Capitalei ar putea fi finanţată printr-o nouă taxă, aplicată şoferilor care vor circula pe autostradă de la Piteşti la Constanţa.

Premierul vrea să colecteze o taxă de la aceştia pentru a finanţa contruirea drumului care ar trebui să le înlesnească traseul acestora. Pentru moment, cuantumul taxei şi modalitatea de plată a acesteia sunt neprecizate. Tot pe Autostrada Soarelui, premierul României a solicitat subordonaţilor săi să dezvolte un sistem de taxare modern, care să evite formarea cozilor şi să ofere o soluţie eficientă şi pentru cetăţeni, şi pentru Guvernul României. Până acum, nu există nicio propunere în acest sens, guvernanţii evitând să discute despre actualele propuneri în rezolvarea acestei situaţii.

Via Mediafax | Hotnews | Gandul  

Comentarii (8)

  • inexorabil
    Pasarele sau păsărele? Deocamdata, pe Centura gasesti păsărici.
    Asta il preocupa pe Ponta? Parca zicea ca vrea sa se ia la tranta cu economia neagra...Iar cand ne referim la orice constructie sau renovare de drumuri la noi, automat luam in calcul contracte "grase", bineinteles "cu dedicatie", totul fiind executat la o calitate "europeana". Fara sa-mi faca vreo placere, trebuie sa-i dau dreptate marinarului, care il vede cam infatuat pe acest baietas pripasit la Putere. Sa tinem seama si de cine s-a inconjurat in Guvern --- cam dubioase acele mutre, chiar de la o prima analiza vizuala. Auzi, vor sa mai colecteze o taxa! Daca mi-as permite un artificiu lingvistic: o sa numesc acest guvern...taxern. Deci ce vrea Taxernul Romaniei? Păsărele pe Centura Capitalei? OK, dar numai daca le impune si lor taxa cuvenita.
    20 2
  • antonny
    de ce pasarela si nu tunel ???dar cum nu suntem in stare sa facem un terasament de calitate ......nu poti decat sa ceri decat o taxa
    7 1
  • Buna dimineata (la Mos Ajun)!
    Si maine, la Mos Craciun???
    Greu la gandire...
    1 7
  • @inexorabil facem pasarelele ca sa protejam pasaricile, (greu sa stai in soare sau in ploie)
    Duca-se in colo de tara, prosti suntem astia care mai ramanem in ea
    10 0
  • Probabil lui Sova ii era dor de zilele frumoase in care facea proxenetism cu Negoita, si, de aici, dorinta de a vedea "păsărele" pe Centura.
    Asta e, daca omul la atat se pricepe...
    8 0
  • Probabil au visat urat (intr-un sfarsit a functionat Superglue-ul expirat si le-au fost lipite capetele de umeri...)!
    Eventual, sa conecteze circular capul si la teava numita gat (sa nu mai comande stanga si sa se miste dreapta, ieeei!).
    Inainte de pasarele v-ati gandit si la TROTUARE, in care sa mergem civilizat, fara frica de a ne calca masinile????
    6 0
  • laurentyu742
    "intersecţia care leagă Prelungirea Ghencea de comuna Dragomireşti".
    Pasarela Prel.Ghencea-Dragomiresti?....poate Prel. Ghencea-Domnesti! halal ziaristi...
    2 0
  • XXX, n-ai decit sa pleci tu si sa ne lasi.
    Iar noi astia ramasi, sa punem mina de la mina sa le dam un cap in gura cu fiecare ocazie astora care au impresia ca Romania e tarlaua lor.Putin cu putin da mai mult si asa avem acum ce nu visam acum citiva ani: politicieni la DNA si unii chiar acolo unde merita.
    Iar pe astia care i-au votat ii felicit de cite ori ii aud plingindu-se.
    PS: Podul asta (pasarele sint alea pietonale) de la Domnesti era prevazut de mult, insa Moliceanu a preferat 2 cocoase + un tunel in Baneasa in loc sa faca poduri peste centura.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru