Propunere pentru încurajarea plăţii amenzilor auto: suspendarea permisului să fie redusă la jumătate

de Daniel Popescu
Luni, 08.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O nouă propunere de modificare a Codului Rutier prevede reducerea la jumătate a perioadei de suspendare a permisului auto dacă amenda este plătită în cel mult două zile lucrătoare.

Numeroşi şoferi amână plata amenzilor auto, întrucât legile sunt relativ permisive. Anterior, autorităţile au încercat să prevină acest lucru printr-un proiect care prevedea suspendarea permisului în cazul amenzilor neachitate în cel mult 30 de zile.

Mai nou, un grup de 5 parlamentari a venit cu o nouă propunere, care de data aceasta se adresează şoferilor cu încălcări grave ale legislaţiei şi care se aleg şi cu permisul suspendat.

În cazul acestora, perioada de suspendare a permisului ar urma să se reducă la jumătate dacă achită amenda în termen de două zile lucrătoare de la data primirii procesului verbal de constatare. "Cetăţeanul este încurajat să achite amenda în termenul prevăzut de lege prin bonificarea atitudinii sale de conformare faţă de norma juridică", se arată în expunerea de motive pentru lansarea acestui proiect.

Urmareste Automarket
Aceasta este doar una dintre numeroasele propuneri care vizează schimbarea Codului Rutier.
Printre celelalte proiecte se numără interzicerea parcării pe trotuar în cazul în care nu rămâne o lăţime de minim 2 metri pentru pietoni, suspendarea permisului pentru atitudini agresive la volan sau interzicerea maşinilor cu volan pe dreapta.

Toate aceste propuneri au fost depuse la Senat şi vor fi discutate în perioada următoare înainte de a fi supuse votului la Senat şi la Camera Deputaţilor.

Via Mediafax

Comentarii (15)

  • Sa vezi cum se pun astia pe construit trotuare...multe nu au nici un metru ca latime...nu poti sa urci ca lumea pe ele nici cu tico...In rest, sa se faca !
    5 3
  • pai n-ar fi mai misto daca tot platesti amenda sa nu-ti suspende permisul??
    daca nu s-a produs accident
    2 11
  • Banii te dezumanizeaza: trist dar adevarat !
    11 0
  • ionita
    in loc sa dea nite legi sa_i mai pondereze pe smecheri din trafic ,acesti domni; INCURAZEAZA iNFRACTIONALITATEA.RUSINE
    16 2
  • Axinte
    Eu cred ca daca platesti o shpaga mai mare nu-ti mai ridica nimeni permisul si scapi si cu permis si fara amenda, nu-i asa?
    9 0
  • Concluzie...cine are bani plateste si (aproape) scapa,cine nu are bani sta pe dreapta1-3luni.Pentru cine sunt propuse legile astea?...
    7 0
  • qwerty
    Astia-s tampiti!
    Nu era mai simplu sa nu mai dea permisul inapoi daca amenda nu a fost platita ?
    Mai este si executarea silita dar se pare ca nu se practica la noi.
    Probabil a ramas fiul unuia dintre ei fara permis si sa gandit sa schimbe legislatia pentru puiu.
    5 2
  • tucurelu
    sa le suspende mai bine averile la parlamentari ca fura pana ii gaseste gaia
    8 0
  • marian
    Cred ca gradul de judecata a unor alesi , a ramas la nivelul pubertatii, Nu e destul ca murim nevinovati, iar cei ce ar trebui sa plateasca scapa cu un an de supraveghere pe motive de ; am fost beat, am minior in intretinere, si alte porcarii, DE CE NU CONDITIONATI RESTITUIREA PERMISELOR NUMAI DUPA CE ARATA DOVADA PLATIRII SI AMENZII, Lasati pedepsele de suspendare a permisului asa cum sunt , ca oricum sunt cele mai blande posibile. Mai conteaza daca le plateste in doua zile sau in trei luni, Faceti legea incat sa fiti siguri ca sunt platite. Si triplati pedepsele pentru cei nenorociti( beti, fara carnet, fara asigurari, etc , etc )
    2 0
  • Mai corect ar fi ca celor ce nu i-si platesc amenzile sa li se dubleze perioada de suspendare a permisului sau chiar tripleze si ia sa vedeti atunci colectare de fonduri din amenzi, dar traim in Romania iar pe unii alesi ai neamului atat ii duce capul.
    3 1
  • NU!
    Marita amenda si Maxim posibil de suspendat permisul.
    1 2
  • legi facute de ei,mafiotii cu bani, tot pt ei.! Dupa ce si au anulat prin lege acciza pe lux.adica.blanuri,masini de capacitate mare, o dau in legi ca pt ei,cu bani si care sa fie imuni la infractiuni....De unde bani? pai pun taxa pe gaini,,purcelul taranului din batatura, sipamantul de sub bloc/
    2 0
  • O aberație, ca de obicei. Cei cu averi nedeclarate își trag niște legi pentru ca apoi să râdă și cu dosul de populime.
    0 0
  • Perfect de acord cu interzicerea inmatricularilor masinilor cu volan pe dreapta....
    0 1
  • Buletin la ruse si masina tot de acolo ,restul se stie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru