Cod rutier 2016

Marti, 28 Iunie 2016 | Intern

Schimbări interminabile la Codul Rutier: parcarea pe trotuar va fi interzisă dacă nu există marcaje care să permită acest lucru

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune ca parcarea pe trotuar să fie interzisă în cazul în care nu există marcaje speciale care să permită acest lucru.
Miercuri, 22 Iunie 2016 | Intern

Vom scăpa de drumurile inutile: contestarea amenzilor auto se va putea face pe raza domiciliului şoferului

Codul Rutier ar putea fi modificat pentru ca şoferii care au parte de accidente să aibă posibilitatea să conteste amenda auto pe raza domiciliului lor, în loc să se deplaseze în zona accidentelor.
Marti, 03 Mai 2016 | Intern

Proiect de lege: limitarea de 50 km/h din localități s-ar putea aplica doar pe anumite porțiuni

Limitarea de viteză de cel mult 50 km/h pe toată lungimea unei localităţi ar putea fi eliminată din Codul Rutier, conform unui proiect de lege. În plus, în afara localităţilor, această limitare ar putea fi valabilă pentru cel mult 3 kilometri.
Marti, 29 Martie 2016 | Intern

Scăpăm de poliţiştii ascunşi în tufişuri? Amenzile pentru viteză ar putea fi acordate doar dacă şoferii sunt informaţi că există radare

Codul Rutier ar putea fi modificat pentru ca amenzile pentru viteză excesivă să fie acordate doar în cazul în care şoferii sunt informaţi că traversează o zonă monitorizată cu radare.
Luni, 08 Februarie 2016 | Intern

Propunere pentru încurajarea plăţii amenzilor auto: suspendarea permisului să fie redusă la jumătate

O nouă propunere de modificare a Codului Rutier prevede reducerea la jumătate a perioadei de suspendare a permisului auto dacă amenda este plătită în cel mult două zile lucrătoare.
Joi, 21 Ianuarie 2016 | Intern

Propunere aberantă pentru Codul Rutier: rămâi fără permis dacă claxonezi agresiv

Un grup de parlamentari are propuneri aberante pentru schimbarea Codului Rutier: rămâi fără permis dacă claxonezi excesiv. În schimb, bicicliştii care nu au sonerie ar urma să fie amendaţi cu 1.000 lei.

Tag-uri similare

cod rutier, trafic, cod rutier 2016
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru