Vom scăpa de drumurile inutile: contestarea amenzilor auto se va putea face pe raza domiciliului şoferului

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Codul Rutier ar putea fi modificat pentru ca şoferii care au parte de accidente să aibă posibilitatea să conteste amenda auto pe raza domiciliului lor, în loc să se deplaseze în zona accidentelor.

Una dintre principalele probleme pe care le întâmpină şoferii care vor să conteste o amendă auto este birocraţia excesivă. Actualul Cod Rutier prevede că şoferul care este implicat într-un accident fără vătămări corporale poate contesta amenda auto doar pe raza localităţii în care a avut loc accidentul.

În multe cazuri, acest lucru presupune o deplasare de câteva sute de kilometri doar pentru contestarea unei amenzi. O nouă propunere legislativă ar putea însă elimina această problemă, în cazul în care va fi adoptată. Noul proiect prevede că şoferul va putea contesta amenda auto primită în acest caz pe raza localităţii de domiciliu.

Aceasta este doar una dintre numeroasele propuneri care vizează modificarea Codului Rutier. Anterior, parlamentarii au propus ca limitarea de 50 km/h din localităţi să se aplice doar pe anumite porţiuni, amenzile pentru viteză să fie acordate doar dacă şoferii sunt informaţi că există radare, suspendarea permisului să fie redusă la jumătate dacă amenda este plătită în cel mult două zile lucrătoare, iar parcarea pe trotuar să fie permisă doar pe locuri speciale amenajate şi dacă pietonii vor avea la dispoziţie o lăţime de cel puţin 2 metri pentru a circula.

Via Digi24

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru