Schimbări interminabile la Codul Rutier: parcarea pe trotuar va fi interzisă dacă nu există marcaje care să permită acest lucru

de Daniel Popescu
Marti, 28.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune ca parcarea pe trotuar să fie interzisă în cazul în care nu există marcaje speciale care să permită acest lucru.

La numai o zi după publicarea unui proiect de lege care prevede că maşinile vor putea fi ridicate dacă blochează circulaţia pietonilor pe trotuar, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a revenit cu o nouă propunere care vizează de această dată modificarea Codului Rutier.

Într-un comunicat de presă, instituţia anunţă că propune un proiect de lege de modificare a Codului Rutier prin care se parcarea maşinilor pe trotuar va fi interzisă. Exista însă şi o excepţie, în cazul în care administratorul drumului va monta marcaje speciale prin care parcarea să fie permisa pe anumite porţiuni ale trotuarelor.

Urmareste Automarket
"Singura excepţie va fi aceea în care administratorul drumului public poate permite, cu avizul poliţiei rutiere, oprirea sau staţionarea, parţial sau total, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate şi semnalizate în mod corespunzător", precizează MAI în comunicatul de presă.

Aceasta este doar una dintre numeroasele propuneri care vizează modificarea Codului Rutier.

Anterior, parlamentarii au propus ca limitarea de 50 km/h din localităţi să se aplice doar pe anumite porţiuni, amenzile pentru viteză să fie acordate doar dacă şoferii sunt informaţi că există radare, suspendarea permisului să fie redusă la jumătate dacă amenda este plătită în cel mult două zile lucrătoare, iar parcarea pe trotuar să fie permisă doar pe locuri speciale amenajate şi dacă pietonii vor avea la dispoziţie o lăţime de cel puţin 2 metri pentru a circula. De asemenea, contestarea amenzilor auto se va putea face şi pe raza domiciliului şoferului

Via Agerpres

Comentarii (5)

  • Cablul ala din poza e pt alimentarea unei masini electrice sau e vreun cablu cazut de pe stalp ? :PPP
    5 0
  • Ar fi binevenita si sanctionarea celor care opresc pe o strada cu sens unic avand masina orientata in sens opus. E plina tara de astfel de ghertoi.
    4 2
  • albastru
    NU SE VA RESPECTA NIMIK,SI CEI CARE PARCHEAZA LA HANDICAPATI TREBUIE SA LI SE RIDICE PERMISUL PE LOC
    2 3
  • Eu propun o lege care sa oblige Politia s.a.m.d. sa aplice legea, fara favoruri, fara discriminari...
    5 0
  • Acum ca a venit ciuma rosie PSD sa vedeti abuzuri in Bucuresti. Au toate sectoarele. Vor ridica si ii dai in judecata dar tu trebuie sa platesti sa iti recuperezi masina.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru