Rabla 2013: 20.000 de tichete vor fi puse la dispoziţie în acest an

de Sebastian Toma
Luni, 15.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ediţia 2013 a programului de înnoire a parcului auto naţional va avea 20.000 de tichete, fiecare de 6.500 RON, care vor fi distribuite în ţară în funcţie de numărul de maşini vechi dintr-un judeţ.

Programul Rabla va avea 20.000 de vouchere în 2013, anunţă reprezentanţii Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. Fiecare voucher va avea o valoare de 6.500 lei şi va putea fi folosit pentru achiziţia unei maşini noi. De data aceasta, pentru fiecare maşină nouă achiziţionată va putea fi folosit un singur voucher. Dintre cele 20.000 de tichete de casare disponibile, 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice, pe când instituţiile publice vor avea la dispoziţie 3.000 de tichete. Tichetele vor fi distribuite începând cu 15 mai, anunţă Rovana Plumb, Ministrul Mediului. De la momentul primirii tichetului, clientul va avea doar 45 de zile să-l valorifice.

Dealerii de automobile noi şi colectorii de automobile uzate vor putea depune actele în vederea înscrierii în program începând cu data de 22 aprilie, urmând să aibă la dispoziţie 14 zile lucrătoare pentru acest demers. Distribuţia tichetelor nu va fi egală pe fiecare judeţ, ci autorităţile vor ţine cont de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani înscrise în parcul auto al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Autorităţile spun că procesul de acordare a tichetelor rabla nu va dura mai mult de zece zile.

Urmareste Automarket
La fel ca în anul precedent, tranzacţionarea tichetelor de casare nu va fi interzisă, fiind o măsură care permite favorizarea casării automobilelor vechi şi poluante. Astăzi, programul Rabla a intrat în dezbatere publică, urmând să fie aprobat în forma finală în termenul legal.
În 2012, Programul Rabla a fost împărţit în două etape şi a scos din uz 45.000 de autovehicule mai vechi de zece ani. Acesta a costat Administraţia Fondului de Mediu suma de 171 milioane de lei noi.

Via MinisterulMediului

Comentarii (3)

  • Sunt foarte putine tichete in comparatie cu necesarul.Veti vedea ca multi care vor sa-si caseze masina pt. tichet nu vor apuca.La 1500 e,multi care au vechituri,in special Dacia,vor dori sa caseze si sa vanda tichetul chiar pana la 1000 e,altfel daca nu folosesc masinile,vanzandu-le nu iau mai mult de 300-400 in caz fericit.Vechile Dacii aproape ca nu le mai cumpara nimeni,nici macar pt. piese.
    11 0
  • Atata vreme cat baietii de ne conduc au adaptat legislatia astfel incat masini straine care ar putea fi date lejer la rabla sa poata fi inmatriculate in Romania fara costuri prea mari, nu ma mira ca tichetele "rabla" sunt putine! Avand in vedere ca romanul isi poate achizitiona o rabla din germania pe cateva sute de euro, ce interes ar mai avea sa-si predea rabla din dotare pentru un tichet de 1000 de euro si sa-si ia o masina noua. Cu alte cuvinte acest program care in mod logic ar trevui sa aiba drept scop scoaterea din circulatie a masinilor vechi si uzate, a fost completat de o legislatie care permite inmatricularea lor!
    3 7
  • @Misha:nu ai inteles mecanismul.Nu au interes sa predea rabla pt. a-si lua o masina noua ci de a valorifica tichetul,pt. ca Daciile vechi sunt f. multe,nu are nici o legatura rablele din alte tari cu ce a vrut sa spuna ven.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru