Raikkonen, evaluat de Peugeot pentru Le Mans 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.08.2011
Kimi Raikkonen va testa miercuri un Peugeot 908 ca evaluare pentru un posibil contract cu constructorul francez pentru a participa în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 2012.

Peugeot analizează posibilitatea de a-l include pe Kimi Raikkonen, fost campion mondial al Formulei 1 în sezonul 2007, în linia de piloţi pentru ediţia din 2012 a cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Finlandezul va participa miercuri la o sesiune de teste pe circuitul Motorland Aragon din Spania în cadrul căreia va urca la volanul unui Pegeot 908 cu care francezii concurează în celebra competiţie de anduranţă.

Raikkonen, care în prezent activează în Campionatul Mondial de Raliuri, a admis că este interesat să concureze în Le Mans Series. "Ar fi grozav să particip la Le Mans. Dar dacă concurezi acolo trebuie să face ceva curse şi teste. Ar putea fi dificil să programez toate cursele", a declarat el pentru publicaţia finlandeză Turun Sanomat.

Oficialii Peugeot nu au confirmat existenţa testului, însă unul dintre reprezentaţii constructorului a admis interesul pentru fostul pilot al Scuderiei Ferrari. "Nu exclud asta (n.r - ca Raikkonen să testeze maşina).

Dar nu am decis nimic în privinţa piloţilor noştri pentru Peugeot pentru anul viitor. Evident, depinde de cât de rapid este şi nu pot să comentez pe acest subiect pentru că nu am făcut încă testul", a precizat Jean-Marc Gales, membru în consiliul de conducere al Peugeot.

Raikkonen a concurat în Formula 1 până la sfârşitul sezonului 2009, iar de anul trecut activează în mod regulat în Campionatul Mondial de Raliuri alături de Citroen. Între timp, finlandezul şi-a făcut timp pentru a participa şi în câteva curse din Campionatul Nord-American de Turisme (NASCAR).

Peugeot este recunoscută pentru liniile de piloţi ce conţin nume celebre din lumea sporturilor cu motor: Jacques Villeneuve a concurat pentru echipa în 2007 şi 2008, iar Sebastien Loeb a testat la rândul său pentru Peugeot.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • haha
    La cate masini a distrus Kimi pana acum, asta e cea mai buna stire pentru Audi.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru